#Hav SINTEF

En spesiell start som praktikanter ved Brusselkontoret

Innlegg av Isolde Edvardsen og Gina Bjelland.

11.januar begynte vi som studentpraktikanter hos SINTEFs Brusselkontor. På grunn av pandemien har arbeidsdagene blitt noe annerledes enn vi hadde sett for oss. Gina sitter på hjemmekontor i Trondheim og Isolde sitter i Brussel.

Det er rart og annerledes å starte i ny jobb med oppfølging over en PC-skjerm. Til tross for at vi har blitt kjent med hverandre og våre nye kolleger over nett, synes vi det har gått over all forventning. Vi har blitt godt tatt imot, og gleder oss til å bli bedre kjent når Gina kommer til Brussel i februar.

   

Litt om oss

Vi går begge master i europastudier på NTNU i Trondheim, hvor andre semester er holdt av til et praktikantopphold.

Isolde har tidligere vært praktikant for Universitet i Bergen sitt Brusselkontor gjennom bachelorprogrammet Sammenliknende Politikk, og er godt kjent med forskning og innovasjon på nasjonalt og internasjonalt nivå. Muligheten til å bygge videre på denne kunnskapen og interessen for forsking på europeisk nivå har gradvis bygget seg opp. «Jeg synes det er fantastisk å kunne jobbe for SINTEF og observere deres arbeid med å ivareta europeiske interesser og jobbe med forskning på et så høyt nivå.»

Fra før har Gina en bachelorgrad i europastudier. Hun har derfor ganske god kjennskap til EU fra et teoretisk perspektiv. Hun har tidligere erfaring fra Humanistisk fakultet på NTNU hvor hun fikk sitt første møte med forskningspolitikk. Nå gleder hun seg til å tilbringe et semester hos SINTEF hvor hun kan lære hvordan EU fungerer i praksis.

Hvorfor vi søkte som praktikanter i SINTEF

Vi søkte som praktikanter i SINTEF fordi det gir oss relevant arbeidserfaring som bygger på utdanningen vår og interessene våre. SINTEF åpner for å bli kjent med flere tematikker som ikke bare handler om europeisk samarbeid, men også hva norske aktører gjør i Norge så vel som i EU. Det som også motiverte oss til å søke er friheten til å forme vår egen praksisplass. Vi får i stor grad si hva vi er interessert i og hvilke områder vi gjerne vil jobbe med – i tillegg til at vi står åpne til å bidra der det er ønskelig.

Vår arbeidshverdag

Det er nok av arbeid og vi har virkelig satt pris på alt vi får være med på. Det er litt skummelt å bli kastet ut i et hav med nye arbeidsoppgaver, men det er utrolig spennende å jobbe så tett på det nye rammeverket for forskning og innovasjon, Horizon Europe og The Green Deal. Som statsvitere og EU entusiaster synes vi det er gøy å se at norske aktører kan påvirke og delta i EU-initiativ og at det gir avkastning. Mye av tiden så langt gått til videreformidling, noe vi trives med da det også gir oss bedre forståelse for både EU og SINTEF sitt arbeid.

Veien videre

Vi håper at praktikantperioden kan gi oss inspirasjon til de forestående masteroppgavene våre. Vi setter pris på muligheten til å få arbeidserfaring som en del av utdanningen vår. Erfaringene vi får fra SINTEF vil komme godt med videre i arbeidslivet. Nå håper vi at COVID-19 situasjonen roer seg og at samfunnet åpner opp igjen, slik at vi kan oppleve Belgia og reise rundt i Europa når vi først befinner oss i smørøyet. I mellomtiden er det hyggelig at vi får bo sammen og at vi får være vår egen lille kohort.

0 kommentarer på “En spesiell start som praktikanter ved Brusselkontoret

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *