#Energi #Hav Havvind

DeepWind’18: Kan havvind bli lønnsomt uten subsidier?

Havvind er den raskest voksende sektoren innen fornybar energi. Tyskland, Danmark og Stortbritannia leder løpet med nye installasjoner hver sommer. Så langt har denne veksten basert seg på offentlige subsidier. Men vi skimter en endring. Det første prosjektet på havvind park uten subsidier har sett dagens lys.

Temaet er også ytterligere aktualisert gjennom regjeringen nå åpner for norske pilotanlegg. Vi ser utrolig mange muligheter for videre utvikling av norsk industri knyttet til dette, og vi har mange ideer for hvordan vi kan ta dette videre. Dette blir veldig bra for Norge!

Hvilken utvikling har gjort dette mulig? Og hvis selvbærende prosjekter er realistiske, hvilke andre innovasjonsløp finnes det som kan gjøre dette lønnsomt? Dette er tema første dagen under DeepWind’18 konferansen som arrangeres i Trondheim i januar.

Hywind Scotland, august 2017. (Foto: Øyvind Gravås_Woldcam)

Vi vil samle et knippe ledere fra utviklere, operatører, leverandører og forksningsmiljøet for å se på nettopp dette. Når kan Havvind tjene penger? Talere inkluderer:

EERA Deepwind er en årlig, forskningskonferanse som gjennomføres 17.-19. januar i Trondheim. NTNU og SINTEF er vertsskap for konferansen i samarbeid med European Energy Research Alliance (EERA). Den har utviklet seg til en av de viktigste arenaene for havvind der industri og forskere møtes, og vi forventer godt over 200 deltagere.

 

Trondheim winter shutterstock_697864252
Poster-session-4526
Tande-opening
Poster-session_0416

EERA Deepwind konferansen er en unik kombinasjon av fagfeltene havvindforskning, ingenørkunnskap og marine operasjoner.

Deltagere på konferansen får innblikk i fremragende forskning på feltet samt innsikt i hvilke muligheter teknologiske fremskritt åpner for.

Det er det intellektuelle motstykket til en lang, hard skitur.

Aidan Cronin, Siemens.

 

 

 

0 kommentarer på “DeepWind’18: Kan havvind bli lønnsomt uten subsidier?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *