#Energi

EnergiTraineene 2020 er på plass hos SINTEF Energi

3. august hadde vi vår første arbeidsdag hos Sintef. Vi startet oppholdet på hjemmekontor, og ble tatt godt imot av flere fast ansatte hos Sintef. Allerede på dag én fikk vi innføring i prosjektene vi skal delta i, om hvordan det er å være ansatt i Sintef, og ikke minst, vi ble invitert på alle virtuelle kaffe- og fredagskakemøter.

Skrevet at Eirik Haugen og Maren Refsnes Brubæk

Kort om vår bakgrunn:

Eirik er fra Lillestrøm og ble ferdigutdannet sivilingeniør i elkraftteknikk i juni 2020. Masteroppgaven handlet om å optimere bruken av stasjonære batterisystemer som alternativ til linjeutvidelse i tilfeller der økt last overskred den eksisterende linjekapasiteten. Etter oppholdet hos SINTEF skal han videre jobbe i Statnett og Direktorat for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB).

Maren kommer fra Stavanger, og fullførte sin mastergrad i Energi og miljø våren 2020. Temaet for masteroppgaven var installasjon av batterier i svake distribusjonsnett, et tema som inkluderer flere perspektiver, både forskning, nettdrift og regulatoriske aspekter. Arbeidet ga mersmak for å lære enda mer om nettbransjen! Videre i trainee-perioden skal hun jobbe i Lyse Elnett og Norges vassdrag- og energidirektorat (NVE).

Kristian og Hege, som startet i 2019, er begge godt i gang med sitt andre trainee-opphold hos henholdsvis Statnett og BKK Nett. De trives godt og du kan lese mer om deres ankomst hos SINTEF i fjor her: https://blogg.sintef.no/sintefenergy-nb/energitrainee-sintef-energi-energibransjen/

EnergiTrainee-tur 2020

Hvert år drar de fire EnergiTraineene på tur sammen med de to nye som tas opp i løpet av høsten. I mars var vi på tur med de daværende EnergiTraineene, Hege og Kristian som da jobbet i SINTEF, og Linn og Rakel som jobbet i Statnett og NVE. Hege og Kristian hadde planlagt en sykt kul tredagers tur til en tretopphytte i Brumunddal! I tillegg til den unike opplevelsen av å bo i toppen av et tre, opplevde vi god mat, fine skiturer, hundekjøring, lazertag og lange kvelder med kortspill og gode samtaler.

Traineeturen er en fin mulighet til å bli godt kjent med hverandre, og for oss nye er det veldig nyttig å få tips og inside info fra erfarne traineer! Kontrasten var stor da vi dro hjem den 12. mars, til nedstengte arbeidsplasser og lesesaler.

Bilde av alle traineene foran tretopphytta. Fra venstre: Kristian, Rakel, Hege, Linn, Eirik og Maren.

Oppdatering følger

Når vi skriver dette, har vi jobbet her en snau uke. Vi jobber i hvert vårt faglag og på forskjellige prosjekter. Maren har foreløpig begynt på prosjektet OptiNett og Eirik på RaPid. Vi vil komme med en oppdatering utover høsten når vi har kommet mer i gang, slik at dere som vurderer å søke på stillingene som EnergiTrainee 2021 kan få litt mer innsikt i oppgavene hos SINTEF. Mer informasjon om søknadsprossesen kommer i løpet av høsten.

0 kommentarer på “EnergiTraineene 2020 er på plass hos SINTEF Energi

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *