#Energi Energisystemer

Årets nye EnergiTraineer på plass i SINTEF Energi

Skrevet av årets EnergiTraineer Linn Tabita Milde og Rakel Alice Utne Holt

Om EnergiTrainee

Sammen med SINTEF Energi deltar NTNU (Elkraft), BKK Nett AS, Lyse Elnett AS, Hafslund Nett AS, Statnett SF, NVE, DSB og Energi Norge i EnergiTrainee-ordningen. Hvert år ansettes to EnergiTraineer for en periode på to år. I løpet av perioden inngår 3 opphold på ca 8 måneder hver.

Det første oppholdet er normalt hos SINTEF Energi. Videre skal EnergiTraineene til et av nettselskapene og til NVE, DSB eller Energi Norge. Målet er at EnergiTraineene skal oppnå god kompetanse innenfor prioriterte områder innen nettvirksomheten i løpet av EnergiTrainee-perioden. Ordningen administreres av SINTEF Energi.

For mer informasjon, se EnergiTrainee’s nettside

Linn Tabita Milde

Linn Tabita har studert Industriell økonomi ved NMBU med spesialisering innen energifysikk. Hun fullførte masteroppgaven våren 2018. Oppgaven omhandlet to veggmonterte PV-systemer (Solceller) med c-Si og CIGS, og hvordan disse systemene presterte over et år i et nordisk klima.

Nå er hun plassert i faglaget Aktive Kraftnett i avdeling Energisystemer. Hun har startet å jobbe på prosjektene SmartTariff og ModFlex.

Linn Tabita skal til bedriftene: SINTEF Energi, Energi Norge og Hafslund Nett.

Rakel Alice Utne Holt og Linn Tabita Milde.

Rakel Alice Utne Holt

Rakel kommer fra NTNU der hun har studert Energi- og Miljø i retning elkraft. I masteroppgaven holdt hun på med frekvens- og spenningsregulering i et mikronett. Hovedsakelig bestod arbeidet i design av reguleringssløyfer til primærregulering av invertere og bruk av verktøyet MATLB/Simulink.

Hun er nå en del av faglaget Kraftomforming- og overføring i avdeling Energisystemer. Prosjektene hun er involvert i så langt er ModFlex, BEYOND og CINELDI WP4 Mikronett.

Etter oppholdet hos SINTEF Energi skal Rakel til BKK Nett og NVE.

Vi er blitt tatt kjempegodt imot av de andre på SINTEF, og føler oss allerede som en del av laget. Vi gleder oss til åtte lærerike måneder her.

1 kommentar på “Årets nye EnergiTraineer på plass i SINTEF Energi

  1. Pingback: Energitrainee i SINTEF Energi - Hva har energibransjen å by på? - #SINTEFblogg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *