#Bygg og Infrastruktur #Digital #Energi #Hav #Helse #Industri #Samfunn

NTNU og SINTEF: 3 år med bedre sammen i Brussel

24 september ankom SINTEF og NTNUs ledelse til Brussel for å delta på et to-dagers seminar og feiring av Brusselsamarbeidet over tre år.

Kan NTNU og SINTEF bli enda bedre sammen?

Den første dagen hadde vi internseminar der Alexandra Bech Gjørv og Gunnar Bovim diskuterte samarbeidet mellom SINTEF og NTNU. Sammen kan vi gjøre en stor forskjell, påpekte Alexandra. NTNU og SINTEF har mange felles søknader, og så snart en søknad er sendt inn begynner arbeidet med å samarbeide om den neste.

Alexandra og Gunnar diskuterte hvordan vi sammen kan styrke hverandre slik at vi lykkes i å få enda flere EU-prosjekter. Helse ble trukket frem som et område der vi bør få til flere prosjekter sammen.

NTNU og SINTEF, SINTEF og NTNU
Foto: Pernille Søderholm Nyvoll

Ambassaden med klar beskjed til nordmenn: vær til stede der det skjer!

Deretter ble Norges ambassadør til Belgia, Ingrid Schulerud, presentert. Hun understrekte betydningen av å være tilstede i Brussel. «You need to be here to feel it. It is important to sensitize yourself to Brussel», sa ambassadøren.

Spørsmålet om hvorvidt Norge har mulighet til å påvirke EU ble stilt. Da svarte Schulerud at det kan vi, og på alle plan, så lenge vi er til stede i Brussel. Hun poengterte videre at det er viktig å være en del av ulike nettverk for å kunne påvirke gjennom flere kanaler.

NTNU og SINTEF, SINTEF og NTNU
Foto: Pernille Søderholm Nyvoll

Paal Frisvold fra EU Norway Matters argumenterte for at det er viktig å tilrettelegge for en plass der nordmenn kan møte andre fra EU-systemet. Det er sentralt å være koordinert blant norske aktører, slik at vi kan sende samme beskjeder til ulike deler av EU. Vi må kompensere for vårt utenforskap ved å jobbe fokusert med nettverk i Brussel, legger han til.

«You need to be here to feel it. It is important to sensitize yourself to Brussel»

Salen brøt ut i lett humring idet Shulerud fortalte at nordmenn har en lei tendens til å møtes i Brussel, snakker med andre i fem minutter, før de går tilbake til sine kjente nordmenn. «Norwegians have to be aware that we are outside, and be more open to learning about others”, sa amabassadøren.

Brusselkontorene

Fra NTNU og SINTEFs brusselkontor stilte Massimo Busolini og Nils Røkke for å fortelle om resultater etter tre år i Brussel.

NTNU og SINTEF, SINTEF og NTNU
Foto: Pernille Søderholm Nyvoll

Nils kunne presentere grafen under, som viser økningen i prosjektporteføljen og tidspunktet for åpningen av Brusselkontoret for SINTEF Energi. Nils sa at Brusselkontoret har spilt en viktig rolle.

NTNU og SINTEF, SINTEF og NTNU

I februar 2019 flytter SINTEF inn i nye og større lokaler i Brussel. Her er det plass til flere representanter fra SINTEF. Nils og Massimo foreslo at navnet på det nye huset kan være «Norwegian House of Science and Technology». De har allerede fått flere forespørsler fra andre norske aktører som ønsker å leie hos NTNU og SINTEF i Brussel.

 

0 kommentarer på “NTNU og SINTEF: 3 år med bedre sammen i Brussel

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *