Bioenergi

Fikk innovasjonspris for sitt arbeid med bioenergi

Bioenergy Innovation Award 2015 til Vincent Eijsink, NMBU

Professor Vincent Eijsink, NMBU (Norges miljø- og biovitenskapelige universitet), fikk årets Bioenergy Innovation Award under «CenBio day» 17.-19. mars 2015.

 

Professor Vincent Eijsink, NMBU - vinner av Bioenergy Innovation Award 2015
Professor Vincent Eijsink, NMBU – vinner av Bioenergy Innovation Award 2015

Eijsink får prisen for sin innsats, som har vært avgjørende, for utviklingen av bioenergi i Norge, det har hatt betydning for bioenergifeltet som helhet, og for en helhetlig tilnærming til spørsmålet om hvordan biomassen best kan utnyttes.

Han har over flere år bygget opp et vitenskapelig fagmiljø med internasjonalt renommé innen enzymteknologi og biogassprosesser. Vinneren er god på koplingen mellom grunnforskning og næringsliv, har stort gjennomslag i næringslivet og bidrar til å skape langsiktige muligheter for dem. Han jobber målrettet med å utvikle biogassløsninger som er av direkte betydning for bedriftene.

Om Bioenergy Innovation Award

Mål Bioenergy Innovation Award er en norsk innovasjonspris som skal stimulere og belønne kunnskapsbasert innovasjon og / eller entreprenørskap innen stasjonær bioenergi. Prisen er ment å bidra til identifisering av prosjekter med kommersielt potensial.

Om prisen Prisen ble introdusert i 2011 av Senter for miljøvennlig energi Forskning CenBio (Bioenergy Innovation Centre) og deles ut årlig under CenBio Days. Tidligere vinnere har vært forsker Edvard Karlsvik fra SINTEF Energi, Cambi AS, Solør Bioenergi og Mjøsen Skog.

0 kommentarer på “Fikk innovasjonspris for sitt arbeid med bioenergi

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *