#Bygg og Infrastruktur #Digital

Skal presentere søknad til Grønn Plattform hos buildingSMART

SINTEF og WoodWorks! Cluster har sammen laget en søknad til Grønn Plattform kalt SAMBAE, som handler om digital samhandlig i bygg-, anlegg,- og eiendomsbransjen for grønn innovasjon og omstilling. Dette skal presenteres for buildingSMART Norway i neste uke.

Illustrasjon: Shutterstock

Gjennom prosjektet SAMBAE ønsker konsortiet å gjennomføre et forbildeprosjekt der vi gjennom faktisk samarbeid i næringen mobiliserer nødvendige innovasjonsløft for etablering av en skalerbar, kommersialiserbar, tverrfaglig og multisektoriell digital samhandlingsplattform for hele verdikjeden, og slik bidra til at Norge når sine lovpålagte klimamål for 2030 og 2050.

Prosjektet er viktig fordi produktiviteten i bygg-, anlegg- og eiendomsnæringen (BAE) er sterkt hemmet av mangelfull digital samhandling, som medfører høye kostnader og klimagassutslipp, lang prosjektgjennomføring, høyt avfallsvolum og lav eksport.

Prosjektet er også viktig fordi BAE-næringen står foran nye forretningsbetingelser som for eksempel rapportering til EUs taksonomi og lovverk om åpenhet og sporbarhet, noe som i praksis forutsetter digitalisering.

Som påpekt i Digitalt veikart, er digitalisering i BAE-næringen det enkelttiltaket med størst positiv innvirkning på verdiskaping og klimagassutslipp.

Flere tidligere forsøk på digitalisering av BAE-næringen er gjort, og SAMBAE vil bygge på erfaringene som er gjort.

SAMBAE skiller seg likevel fra tidligere forsøk på grunn av nye muliggjørere: Nye ISO-standarder for digitalisering er ferdigstilt (19650-4, 22057, 23386, 23387, 12006) og den arbeidskrevende prosessen med digital tilgjengeliggjøring er gjennomført.

Roald Boge fra WoodWorks! Cluster og Sveinung Ørjan Nesheim fra SINTEF Community vil presentere.

Les mer og meld deg på her

0 kommentarer på “Skal presentere søknad til Grønn Plattform hos buildingSMART

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *