#Energi SINTEF

Forventninger til praksis hos SINTEF i Brussel

I januar begynte jeg som praktikant på SINTEFs Brusselkontor. Jeg synes Norges forhold til EU er veldig spennende, og jeg håper å få lære mye om dette gjennom mitt opphold som praktikant.

Gjennom perioden vil jeg få en dypere forståelse av hvordan Norges unike rolle i Europa fungerer i praksis, og hvilke fordeler og ulemper det innebærer å ha én fot på innsiden, og en på utsiden. Dette er ikke bare interessant og givende på et personlig nivå, men det er også svært verdifullt med tanke på videre studier og fremtidig karriere.

Min motivasjon for praksis

Det finnes flere årsaker til at jeg valgte å søke på praktikantstillingen SINTEF utlyste. Først vil jeg trekke frem det organisatoriske fra studiet. Jeg er nå inne i mitt andre semester på masternivå i Europastudier ved NTNU. I dette semesteret oppfordres man til å dra utenlands og tilegne seg relevant arbeidserfaring. De som gjør dette får det innpasset i mastergraden, og blir tilegnet 30 studiepoeng. Min motivasjon for å søke på stillingen hos SINTEF handler om et ønske om en annerledes hverdag, personlige utfordringer og karriererelevant erfaring fra en viktig organisasjon i en unik by.

En ny hverdag i Brussel

utsikt, brussel, sintefkontor
Utsikt fra SINETFs kontor i Brussel

Under oppholdet mitt i Brussel ønsker jeg å vokse som person, og å utfordre meg selv i en dynamisk og annerledes hverdag sammenlignet med studentlivet i Trondheim. Brussel er unektelig en mer pulserende og overveldende by enn Trondheim, og det blir spennende å etablere seg et sted hvor man kjenner svært få fra før.

I jobben hos SINTEF i Brussel forventer jeg tettere oppfølging enn på studiet, men samtidig mer utfordrende krav og helt andre forventninger til hva jeg kan bidra med. Det blir første gang jeg bor alene i utlandet, og jeg har ambisjoner om å bli mer selvstendig, samt å lære meg litt fransk og nederlandsk. Jeg ønsker også å stifte viktige bekjentskap og vennskap som kan vare livet ut, ikke bare i en yrkesrelatert nettverkssammenheng, men også på privat plan.

SINTEF og industrien i Brussel

Jeg ønsker å få et innblikk i hvordan SINTEF jobber for å ivareta sine interesser opp mot EU, og på hvilken måte en kan dra nytte av et tett samarbeid med NTNU. Jeg gleder meg også stort til å få et innblikk i hvordan SINTEF jobber med industri i Brussel. Dette området er noe jeg ikke har lært så mye om gjennom studiet. Jeg ser også frem til å delta i viktige møter med sentrale EU-institusjoner som parlamentet og kommisjonen, samt å arrangere møter og lignende på vegne av SINTEF. Jeg har en del arrangementserfaring gjennom min tid som frivillig på Studentersamfundet i Trondheim og tidligere jobb hos Pstereofestivalen, og gleder meg til å dra nytte av dette i en mer internasjonal og spennende sammenheng.

1 kommentar på “Forventninger til praksis hos SINTEF i Brussel

  1. Pingback: Mine forventninger som SINTEFs nye trainee i Brussel - #SINTEFblogg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *