#Energi

SINTEF-lekene: Bedre fysisk form gir overskudd og gjør oss synlige for nye studenter

SINTEF-lekene er sommerleker for linjeforeningene ved NTNU. Lekene arrangeres av NTNUI og er det største arrangementet under aktivCampus-uken, den nye folkehelsekampanjen ved NTNU.

Fysisk aktivitet gir overskudd

Fysisk aktivitet blir i økende grad knyttet til bedre fysisk og psykisk helse, redusert stress og mer energi. Målet med aktivCampus er å gjøre trening og fysisk aktivitet til en naturlig del av hverdagen ved NTNU. Spesielt inn mot campusutviklingen er det viktig å legge til rette for at fremtidens campus er en sunn og aktiv campus. Kampanjen har en innsatsuke hvert år etter fadderperioden; en uke fylt med aktivitet og arrangementer.

SINTEF liker aktivCampus

Fysisk aktivitet er også en viktig del av hverdagen for SINTEF, og aktivCampus passer godt med flere av konsernets egne satsinger. Flere av våre prosjekter innen helse og velferd har konkludert at fysisk aktivitet er et godt virkemiddel for å bedre psykisk helse. Bedriftsidretten bidrar med mange varierte lavterskelaktiviteter og ulike Kom i Form prosjekt.

Det er også paralleller å trekke mellom både leken og konkurransen i idretten og forskerlivet hos oss. Vår hverdag består også i stor grad av konkurranse, hvor vi må tilby de beste folkene, arbeidsmetodene og det beste utstyret, som sammen skaper de beste løsningene for å løse samfunnets utfordringer. Vi både må ha spisskompetanse på alt fra havrom til verdensrom samtidig som at vi er best på lagarbeid, tverrfaglighet, initiativ og kreativitet.

SINTEF-lekene 2019

Disse nøkkelordene, sammen med SINTEFs verdier, sto derfor i fokus da SINTEF-lekene ble avholdt. Lekene bestod av en rekke konkurranser over flere dager, der linjeforeningene samlet poeng igjennom hele uken. 23 linjeforeninger deltok, og fysioterapistudentene stakk av med seieren.  Foreningene konkurrerte blant annet fotball i Dødens dal, kanonball inne på Samfundet og en stafett på Trondheim stadion.

Her mottar fysioterapeutene premien fra Inge Gran, Administrerende direktør i SINTEF Energi. Foto: Nils Dittrich

 SINTEF ble synligjort på en positiv måte for alle de nye studentene i byen, og bidro til en aktiv start på studiehverdagen for mange. Fremover blir målet å etablere dette som en populær og fast tradisjon for Trondheimstudentene. Prosjektet kan bidra til å knytte sammen studenter fra de ulike campusene og bygge vennskap tidlig i studieløpet.

SINTEF er NTNUs viktigste samarbeidspartner inn mot forskning, og gjennom dette prosjektet ønsker vi også bidra til å skape et bedre studiemiljø ved universitetet.

Sammen kan vi bidra til å skape et arbeidssted preget av energi og aktivitet. NTNU-studentene er vår viktigste rekrutteringsbase og vi ønsker synlighet og inngrep fra dag en for å sikre oss deres talent i framtiden.

0 kommentarer på “SINTEF-lekene: Bedre fysisk form gir overskudd og gjør oss synlige for nye studenter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *