Elkraftkomponenter

CIRED 2017: Europas største konferanse innen distribusjonsnett

CIRED er Europas største konferanse rettet mot elektriske distribusjonsnett, og denne gangen ble konferansen arrangert 12. – 15. juni i Glasgow i Skottland. Det var om lag 1100 deltakere på konferansen, og om lag 750 fagartikler ble presentert i de ulike fagsesjonene. I tillegg var det en stor utstilling der leverandører presenterte sine nyvinninger innen komponentteknologi. Fra Norge deltok ca 25 personer – både fra nettselskap, leverandører, universiteter og SINTEF.

The Scottish exhibition and conference centre, lokalisert ved elven Clyde i Glasgow
The Scottish exhibition and conference centre, lokalisert ved elven Clyde i Glasgow (Foto: Dag Eirik Nordgård).

Tre d’er: Digitalisering, demokratisering og dekarbonisering

Under åpningssesjonen ble de store endringene som skjer i distribusjonsnettet diskutert, bl.a. de tre D-ene innen omformingen av energisystemet; Digitalisation, Democratization og Decarbonisation.

Integrering av lokal produksjon (sol og vind), lagring av elektrisk energi i distribusjonsnettet og elektrifisering av transport er svært aktuelle tema i denne sammenhengen.

Fra åpningssesjonen: Theodor Connor, Chairman av CIRED Directing committee, taler.
Fra åpningssesjonen: Theodor Connor, Chairman av CIRED Directing committee, taler. (Foto: Dag Eirik Nordgård).
Sekkepiper var naturligvis et synlig – og svært hørbart – innslag i åpningen av konferansen. Her ved Scottish power marching band.
Sekkepiper var naturligvis et synlig – og svært hørbart – innslag i åpningen av konferansen. Her ved Scottish power marching band. (Foto: Dag Eirik Nordgård)

CIRED er en viktig faglig arena for SINTEF Energis aktivitet rettet mot distribusjonsnett, der FoU-resultater presenteres for og diskuteres med et internasjonalt publikum. I Glasgow var SINTEF’ere forfattere på til sammen 10 artikler.

SINTEF Energi er også involvert i planleggingen og gjennomføringen av konferansen, gjennom ledelse av den norske CIRED-komitéen, samt deltakelse i den tekniske fagkomitéen og CIREDs Directing committee.

0 kommentarer på “CIRED 2017: Europas største konferanse innen distribusjonsnett

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *