CO2-håndtering Gassteknologi

Sommerforsker 2015: Sanntidsvisualisering av CFD

Henning Goa Haugdal, sommerforsker ved SINTEF Energi 2015. Foto: SINTEF/Mette Kjelstad.
Henning Goa Hugdal, sommerforsker ved SINTEF Energi 2015. Foto: SINTEF/Mette Kjelstad.

Gjesteblogger: Henning Hugdal, Sommerforsker hos SINTEF Energi 2015

Som sommerforsker i SINTEF Energi fikk jeg denne sommeren lov til å være med og utvikle et verktøy for sanntidsvisualisering av numeriske strømningsberegninger.

Et slikt verktøy gir en muligheten til å plotte data fra en simulering før simuleringene har kjørt ferdig. Simuleringer kan ta lang tid å kjøre, og det er derfor en stor fordel å kunne se resultatene mens beregningene kjører. Man kan da også vise data som genereres underveis, men som krever for mye lagringsplass å ta vare på.

Mye googling

Selv om jeg hadde en del erfaring med programmering fra studiet, var det å lage et program med grafisk brukergrensesnitt noe helt nytt. Heldigvis var oppgaven slik at jeg kunne begynne i det små, og sakte men sikkert legge til nye funksjoner etter hvert som jeg ble kjent med programmeringsverktøyet. Dette innebar naturligvis mye lesing av dokumentasjonen til de ulike kodebibliotekene, og mye googling!

Jeg opplevde at veilederne var engasjerte i utviklingen av verktøyet og nysgjerrige på hva som ble implementert, noe jeg opplevde som svært motiverende og positivt.

(…) interessant å få muligheten til å jobbe med reelle oppgaver og problemstillinger.

Utover å møte de grunnleggende kravene til et slikt verktøy, har arbeidet vært en prosess hvor idéer har blitt presentert og prøvd underveis. Jeg fikk inntrykk av at dette var et verktøy som mange forhåpentligvis kunne dra nytte av, noe som gjorde det veldig spennende å få være med på arbeidet.

Utover selve arbeidet er det veldig trivelig å sitte i kontorfelleskap med 10-15 sommerstudenter! Man rekker å bli ganske godt kjent i løpet av en sommer, over mange lunsj- og kaffepauser, og ikke minst en kake i ny og ne.

To somre hos SINTEF Energi har vært utrolig lærerikt, og det har vært interessant å få muligheten til å jobbe med reelle oppgaver og problemstillinger.

 

 

0 kommentarer på “Sommerforsker 2015: Sanntidsvisualisering av CFD

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *