Bioenergi CO2-håndtering Energieffektivisering Gassteknologi

Ombygging av varmetekniske laboratorier: samliv med kompromiss og endringer

Når er det på tide med en statusrapport på samlivet vårt med Herr Ombygging her på varmeteknisk laboratorium. Kort resyme for de som ikke leste forrige ombyggings-blogg: Varmeteknisk laboratorium, VATL, bygges om for 100 mill finansiert fra ECCSEL, og skal bli ferdig i løpet av 2016.

Siden sist har Herr Ombygging utvidet området han romsterer på.

Han okkuperer nå både vår gamle termisklab og fellesverksted. Det vil si at det er relativt trangbodd for våre og NTNU EPTs forsøksoppsett og verksted virksomhet for tiden. Men siden dialogen mellom oss og Herr Ombygging fremdeles er god klarer vi å samkjøre vår drift med hans tidvise behov for å ta strømmen og lignende ting.

Denne delen av samlivet er en øvelse i kompromiss med fokus på sluttresultat.

Monteringshall med verksteder.
Her blir den nye monteringshallen med ulike verksteder i 1 etg langs høyre side og midt frem. I 2. etg begynner kontorer til NTNU EPT lab-ansatte og møterommet Watzinger å ta form, studentarealer sees oppe til venstre.

 

Det er sagt at man ikke kan endre den andre part i et parforhold, kun jobbe med seg selv. Dette motbeviser til dels Herr Ombygging. Han er i ferd med å gjøre en overflate-shining i tillegg til all jobb han har gjort med det indre (strøm, ventilasjon, planløsning osv). Det ser ut til at det kan bli meget så pent til slutt. Jeg vet at det ytre ikke er viktig, men vil påstå at det ikke er en ulempe i dette tilfellet.

Labutstyr klart for montering
Monica I og Monica II står pent innpakket og venter på å få ta i bruk den nye bioenergilab’en.

Planen er at Herr Ombygging skal flytte ut av dagens romsteringsareal i starten av september og starte romstering inne på kuldelab’en vår i samme tidsrom. Det vil si at vi kan glede oss til å flytte inn i nye verkstedområdet, studentlab, bioenergilab og gassprosseseringlab, og nytt Watzinger møterom i tidlighøsten. Den flytteprosessen blir ikke lang i distanse, men blir interessant logistikkmessig.

I mellomtiden får dere se på bildene og glede dere.

Nybygget møterom Watzinger
Nye Watzinger-møterom med kjøkkenkrok i bakkant.

 

Montering i gassprosesseringslab'en
Oras i full gang med diverse rørføringer inne på nye gassprosesseringlab’en. Vi ser også den nye mesaninen som er kommet på plass.

 

 

Utsikt fra mesaninen i gassprosesseringlab'en. Denne mesaninen vil i hovedsak huse tekniske installasjoner som gir oss en god infrastruktur i nye VATL.
Utsikt fra mesaninen i gassprosesseringlab’en. Denne mesaninen vil i hovedsak huse tekniske installasjoner som gir oss en god infrastruktur i nye VATL.

 

0 kommentarer på “Ombygging av varmetekniske laboratorier: samliv med kompromiss og endringer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *