#Bygg og Infrastruktur Fuktskader

Rekordoppmøte på norsk bygningsfysikkdag

Torsdag 24. november var den nasjonale eliten innen bygningsfysikk samlet på Meet Ullevål for å få siste oppdateringer fra faget. Til sammen 350 deltok på arrangementet, noe som er ny rekord!

150 av deltakerne deltok fysisk. Foto: SINTEF

SINTEF Community stilte med sju foredragsholdere og til sammen ni foredrag med ulikt innhold innen solceller, luftede tak og nytt fra Byggforskserien. I tillegg hadde vi fire gjesteforelesere fra næringen.

En av postene på programmet var revidert anvisning i Byggforskserien om sikring mot radon ved nybygging. Her fortalte seniorrådgiver Kristin Elvebakk fra SINTEF om bakgrunnen for revisjonen, nye anbefalinger for plassering av radonmembran og nye anbefalinger for trykkreduserende tiltak.

– Vi ser at det trengs mer forskning dersom vi skal kunne åpne for alternativer til radonmembran som radonsperre i gulv mot grunnen, sa Elvebakk.

Seniorrådgiver Kristin Elvebakk på Norsk Bygningsfysikkdag 2022. Foto: SINTEF

– Årets program var en fin miks av ferske forskningsresultater, praktiske løsninger og presentasjon av nye byggetekniske anbefalinger, sier seniorforsker Stig Geving i SINTEF.

Norsk bygningsfysikkdag har etter hvert etablert seg som en arena for å dele kunnskap om bygningsfysiske utfordringer og løsninger som er nyttige for byggenæringen.

 

0 kommentarer på “Rekordoppmøte på norsk bygningsfysikkdag

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *