#Digital #Energi Energieffektivisering Energisystemer Renewable energy

Pris til lovende studenter: mer effektiv bildeling

I forrige uke delte The Norwegian Operations Research Society (NORS) ut en pris til beste NORS-masteroppgave.

NORS er en organisasjon som samler forskere basert i Norge innen Operations Research (OR), som omhandler bruk av avanserte analysemetoder for å kunne ta bedre beslutninger. SINTEF har vært aktiv i NORS-styret siden starten i 2014 – og var vertskap for årets utdelingen som fant sted i Forskningsveien 1 i Oslo.

Fra venstre: Elin Espeland Halvorsen-Weare (SINTEF), Nora Åsheim Hansen, Carl Axel Aadne Folkestad, Patrick Shittekat ( SINTEF) Foto: SINTEF
Fra venstre: Elin Espeland Halvorsen-Weare (SINTEF), Nora Åsheim Hansen, Carl Axel Aadne Folkestad, Henrik Andersson (NTNU), Patrick Schittekat (SINTEF) Foto: SINTEF

Bedre driften av bildelingsbransjen

Prisen gikk til Carl Axel Aadne Folkestad og Nora Åsheim Hansen for deres gode arbeid med å forbedre driften av selskaper innen bildelingsbransjen.

I sin avhandling med tittel «Optimal Handling and Repositioning of Modern Carsharing Systems – A Hybrid Genetic Search with Adaptive Diversity Control Approach», har de modellert og utviklet algoritmer som kan svare på følgende utfordringer for aktørene inne bildeling:

1) Hvordan optimalisere re-plassering av leiebiler slik at de kan lades i tide.

2) Hva er den beste tildelingen av sjåfører og ruter for servicevogner, inkludert avgang av kjøretur med leiebiler og henting på ladestasjoner.

Deres algoritme har vist seg å være «state-of-the art» og ble brukt på reelle data fra et italiensk bilselskap.

Avhandlingen ble fremhevet og anerkjent av NORS vitenskapelige utvalg for sin høye kvalitet og aktualitet innen urban logistikk som er et viktig anvendelsesområde.

I tillegg til deres velskrevne masteroppgave, presenterte Carl og Nora sitt arbeid under seminaret med samme klarhet som i avhandlingen. Deretter mottok de prisen og fikk en velfortjent applaus fra de 25 fremmøtte og 4 online-deltakere.

NORS og SINTEF ønsker Carl og Nora det aller beste for fremtiden. Gratulerer!

 

 

 

0 kommentarer på “Pris til lovende studenter: mer effektiv bildeling

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *