#Energi #Helse #Samfunn Bioenergi

Vedfyring i et større perspektiv

Vedfyring har livets rett, og er meget viktig i og for Norge i dag, men bidraget fra vedfyring til luftforurensning i Norge kan utvilsomt reduseres.

Denne kronikken ble først publisert i Stavanger Aftenblad 13.01.2020. 

Med jevne mellomrom, og nylig i Aftenbladet ved Harald Røstvik (6.1), får vedfyring i Norge pepper fra ulike hold pga. utslipp, noe rettmessig og noe urettmessig, og med ulik motivasjon.

Vedfyring er jo en del av vår sjel og tradisjon, og gir mye varme og hygge i de tusen hjem. I tillegg bidrar den betydelig til det norske energisystemet og til å avlaste strømnettet i perioder hvor varmebehovet er størst, elforbruket ligger på topp og kanskje elprisen er høyest. Og, ved/biomasse er i utgangspunktet en fornybar og klimavennlig energiressurs, i motsetning til olje, naturgass og kull.

Hus med pipe og røyk. Sol i bakgrunn.

2 kommentarer på “Vedfyring i et større perspektiv

  1. Pingback: Slik kan du fyre med god samvittighet fra hjemmekontoret under korona - #SINTEFblogg

  2. Avatar photo
    Nei Til Idioter

    Velkommen til Norge. Her har vi -25 grader om vinteren og uten vedfyring så dør vi. Nå koster strømmen 5 kroner pr. kw og dere idioter vil forby vedfyring? Dere slipper ut mye mer forrurensing når dere åpner munnen, det er mye verre enn en vedovn.

    Hvis dere vil gjennomføre denne kommunistiske galskapen dere planlegger, så må dere gå fra hus til hus og fysiskt tvinge folk til å slutte å fyre med ved. Lykke til med det, dere kommer til å bli kastet i Glomma så jævlig fort. Det er faan ikke mulig å sitte i Norge og prate om at `vedfyring er så fælt, huffamejen`. 70% av Norge er bønder på landsbygda og de fyrer med ved. Det har de gjort i 1000 år og det kommer de til å gjøre i 1000 år til. Nå må dere grønne miljøhippier skjerpe dere kraftig, dere prøver å detaljstyre folks liv slik at de gjør det dere vil. Og den går ikke. Den går faan ikke. Få strømprisen ned på 8 øre pr kw. hele året rundt så skal jeg revurdere mitt forhold til vedfyring.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *