#Energi

Sommerjobben for et bedre samfunn

Gruppebilde fra Sommerforskerkonferansen 2022

SINTEF Energis Sommerforskerprosjekt 2022 ble avsluttet med et pang denne uken: en hel dag med presentasjoner og postere fra 37 sommerforskere.

Sommerforskerne har bidratt til prosjekter i samtlige avdelinger hos SINTEF Energi (Gassteknologi, Elkraftteknologi, Energisystemer og Termisk energi). I tillegg til korte presentasjoner, laget studentene vitenskapelige postere.

I år har sommerforskerne bidratt i prosjekter om nullutslippsdrivstoff, CO2-fangst og lagring, havvind, digitalisering av strømnettet, fremtidens kraftkomponenter og utnyttelse av overskuddsvarme, blant mye annet.

Postersesjon på Sommerforskerkonfersansen 2022

Sommerforskerprosjektet hadde et rekordår, med hele 42 deltakere. 37 av dem deltok på avslutningskonferansen.

Paulius Cebatarauskas

Paulius Cebatarauskas presenterer sitt arbeid om kostnadseffektiv CO2-transport i innlandet. Hans arbeid ble gjort i forbindelse med EU Horizon 2020-prosjektet ACCSESS.

Camilla Nygård

Camilla Nygård jobbet på en rørstrømningsmodell for lavkarbon- og karbonfrie fluider med fleksibelt brukergrensesnitt. Modellen simulerer tilstanden til flytende gasser mellom lagertanker. Arbeidet er en del av IPN-prosjektet FlexMarIn.

Rasmus Hoholm

Rasmus Hoholm jobbet med nye simuleringsmodeller for elektrisk utladning. Målet er å lære mer om nye isolasjonsgasser for å erstatte SF6, som har et svært høyt global oppvarmingspotensial.

Hild Milde Bekkevoll

Hild Milde Bekkevoll presenterer sin poster om undervanns høyspente koblere for offshore vindkraft. Mer spesifikt så hun på isolasjonsmaterialer for undervannskonnektorer.

Inga Fossum Holt

Inga Fossum Holt presenterer sitt arbeid om digitalisering og self-healing i fremtidens distribusjonsnett. Hennes prosjekt er en del av FME CINELDI.

Benjamin Trondsen

Benjamin Trondsen jobbet på prosjektet HydroSun, som ser på hybride kraftverk der både sol- og vannkraft benyttes.

Olai Mykland

Olai Mykland undersøkte energilagring med PCM (eller Phase Change Materials). Han jobbet på en modell som han validerte med eksperimentell data.

Cecilie Græsholt

Cecilie Græsholt presenterer sin poster om termisk hydrolyse: en metode for å forbedre biogassproduksjon.

Årets sommerforskerkonferanse er den første som arrangeres fysisk siden begynnelsen av pandemien. Neste års sommerjobber blir lagt ut allerede i høst på sommerforskerprosjektet sine nettsider.

Forfatter Henrik Strand har selv vært sommerforsker hos SINTEF Energi både i 2017 og 2018. Nå har han fast jobb i instituttet, og er i tillegg prosjektleder for Sommerforkerprosjektet.

0 kommentarer på “Sommerjobben for et bedre samfunn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *