Bioenergi Elkraftkomponenter Energisystemer Politikk

Matti med følge på besøk på SINTEF Energy Lab

Onsdag 22. mars var Finlands ambassadør til Norge, Erik Lindberg, med følge – på besøk hos SINTEF på SINTEF Energy Lab.

Bli bedre kjent og fremme samarbeid

Formålet med besøket var å bli bedre kjent med SINTEF, og å styrke grunnlaget for samarbeid mellom Finland og Norge innen forskning, utvikling og innovasjon. Ambassadøren innledet med at de ser med spesiell interesse på teknologimiljøene ved NTNU og SINTEF, og at det er muligheter for økt inngrep på tvers i Norden.

Leder for samfunnskontakt i SINTEF, Jo Stein Moen, ga en introduksjon til hva SINTEF er, og hva vår rolle er.

Deltakere i møtet
Deltakere (f.v.): Dag Eirik Nordgård, Inge R Gran, Henna Kvam, Jari Takala, Morten Sand, Erik Lundberg og Jo Stein Moen.
Med på bildet er også Matti fra Finland (i hånda til Inge R. Gran). Foto: SINTEF/abl

Felles interesser innen energiforskning

Adm.dir ved SINTEF Energi, Inge R Gran, orienterte deretter om energiforskningsområdet i SINTEF. Innenfor energiforskning er det mange felles interesser mellom Norge og Finland, der bioenergi, kraftsystem, og økt digitalisering ble diskutert spesielt.

Orienteringen om SINTEF ble avsluttet med en kort omvisning i SINTEF Energy Lab, der forskningssjef Dag Eirik Nordgård viste fram noe av aktiviteten i høyspenningshallen.

Matti – den yngste og eldste deltakeren

Matti
Matti er – en finne som setter pris på rom, unngår «smalltalk» og ønsker å være usynlig. Mattis eventyr i sosiale situasjoner har nådd enorm suksess med Karoliina Korhonens tegneserie Finnish Nightmares. Som en sjenert og pliktoppfyllende person er Matti nervøs for å snakke med fremmede og hater busser som er forsinket. I anledning Finlands 100-årsjubileum har Matti bestemt seg for å reise på en lang tur. Nå sender vi denne sjenerte finnen på tur gjennom Norge. Du kan følge og delta i hans eventyr på Instagram #mattipåtur / #mattimatkalla.

 

0 kommentarer på “Matti med følge på besøk på SINTEF Energy Lab

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *