Jeg husker godt da jeg skulle ha min første sommerjobb. Det var spennende å for første gang skulle gjøre et stykke betalt arbeid, ha en sjef og å møte opp på jobben hver morgen. Det ble fem somre på rad som gartnerassistent kjørende rundt på en gressklippertraktor. Noen år senere begynte på sivilingeniørstudier på NTNU. Etter 3. klasse fikk jeg min første tekniske sommerjobb, hvor jeg skulle bruke kunnskap fra studiene gjennom jobben. Om det var spennende å starte i sommerjobben som gressklippermann, var det enda mere spennende nå.

Kunne jeg virkelig nok til å være med å bidra skikkelig i en ordentlig, teknisk jobb?

Det viste seg snart at det kunne jeg jammen, og det ble en skikkelig spennende sommer!

For ellevte året på rad ønsker vi studenter velkomne til sommerjobber hos oss i SINTEF Energi .

Vi ønsker å invitere studentene inn i vår forskerhverdag for en sommer, til å bli sommerforskere, som vi har begynt å kalle det. Da er målet nettopp det at studentene skal få prøve å bruke kunnskapen fra skolebenken inn mot reelle problemstillinger direkte i våre løpende prosjekter. Erfaringen viser at studentene synes dette er skikkelig spennende (og kanskje litt skummelt). Våre forskere sier på sin side at de motiveres av hvor mye studentene får til i løpet av en sommer, og ser at forskningen blir drevet fremover gjennom studentenes bidrag. Det er ikke uvanlig at en rapport fra en ferdig sommerjobb gir reelle og vesentlige bidrag til forskningsrapportene i våre prosjekter.

Nå ligger sommerens jobber ut. Vi har gleden av å tilby om lag 25 sommerjobber til dyktige studenter. Les mer om sommerjobbene og søknadsprosedyre her.  Har du en forskerspire i magen? Søk sommerjobb hos oss i SINTEF Energi da vel!

Sommerforskere 2016 etter avslutningsseminaret.
Sommerforskere 2016 etter avslutningsseminaret.

Her kan du lese noen av erfaringene fra sommerforskere i 2016:

 

0 kommentarer på “Sommerjobb i SINTEF Energi 2017

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *