#Digital #Samfunn Transport

Seminar om hyperloop

Fristende fremtidsbilder om en miljøvennlig reiseform som kun vil bruke 30 minutter på for eksempel distansen mellom Oslo og Stockholm – gjør at konseptet om superrask rørtransport har vekket enorm interesse i mange land. Konseptet som kalles hyperloop  ble lansert av Elon Musk, og det er fritt fram for alle som har lyst til å utnytte ideen. En rekke konkrete initiativ er nå tatt i mange land for å forsøke å sette ideen ut i livet.

Illustrasjon av hyperloop
Kanskje blir Hyperloop et vanlig syn i fremtiden?
Illustrasjon: Shutterstock

Muligheter og utfordringer

SINTEF ser en rekke muligheter – og utfordringer knyttet til realiseringen av hyperloop og følger den teknologiske utviklingen tett.  Det går raskt fremover, testbaner er allerede operative og ambisøse budsjetter og planer er lagt. I en tid preget av digitalisering, er det anslått at opp mot 70 prosent av ingeniørene som jobber med hyperloop vil være knyttet til programvare, men forskning fra mange fagfelt vil kunne være aktuelle og overførbare.

Arrangementer

SINTEF bidrar på to seminarer i Oslo den 7. februar:

Hyperloop – Fiksjon eller virkelighet?

Vi har gått sammen med Rambøll for å arrangere et innovasjons- og fremtidsseminar. Her vil vi drøfte hva konseptet kan bety for norsk samferdsel og næringsliv.  Seminaret avholdes den 7 februar klokken 09, men det serveres frokost fra kl 08

Les mer om seminaret og send påmelding på denne siden.

Fagseminar på Stortinget: Hyperloop Oslo – København?

Her stiller SINTEF og Rambøll sammen med representanter fra FS Links, Virgin Hyperloop One og Salo.

Les mer om seminaret og send påmelding på denne siden.

0 kommentarer på “Seminar om hyperloop

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *