I 2013 og 2014 fikk jeg gjennom sommerjobb på SINTEF Energi, muligheten til å arbeide i prosjektet CO2Mix.
Det mest spennende med sommerjobbene var at jeg i gjennom oppfølging fra erfarne forskere fikk et unikt innblikk i forskerhverdagen i SINTEF. Jeg fikk også muligheten til å jobbe med virkelige problemstillinger med direkte tilknytning til SINTEF-prosjekter.
For min del var det spesielt gøy, da jeg kom tilbake i 2014, å se at mine resultater fra sommeren 2013 var blitt brukt i videre arbeid. Dette viser at arbeidet sommerstudentene legger ned har reell nytteverdi.
Oppgavene mine besto hovedsakelig av eksperimentelt arbeid og dataanalyse tilknyttet faselikevektsmålinger av CO2 rike gassblandinger. Hovedmålet var her å framskaffe svært nøyaktige termofysikalske data med relevans for modellering tilknyttet CO2 transport og lagring.
Dette var for min del svært spennende og samtidig utfordrende da min formelle utdanning ved NTNU i liten grad hadde forberedt meg på oppgaven. God opplæring og veiledning fra motiverende medarbeidere gjorde imidlertid alle utfordringer overkommelige.
Utover interessante arbeidsoppgaver gir en sommerjobb i SINTEF også gode muligheter til å bli kjent med andre studenter med ulik faglig bakgrunn, både fra NTNU og internasjonale universiteter. Både i 2013 og 2014 var vi rundt 15 sommerstudenter i samme kontorlandskap. Selv om jeg tilbrakte mesteparten av tiden på lab blir man likevel godt kjent igjennom lunsjpausene, SINTEF sine sosiale arrangement og aktiviteter sommerstudentene selv arrangerer.
Her kan du lese mer om sommerjobb i SINTEF Energi. Søknadsfrist er 1. mars.
Her kan du lese andres erfaringer med sommerjobb i SINTEF Energi.
0 kommentarer på “To nyttige somre hos SINTEF Energi”