I midten av august merket jeg godt at studentene kom tilbake på Gløshaugen, hvor vi i SINTEF Energi også holder til. Det yrende studentlivet markerer starten på et nytt semester med undervisning ved NTNU, og samtidig betydde dette at sommerforskerne her hos oss i SINTEF Energi var ferdige for denne gang. Vi har ønsket dem velkommen ti år på rad, og også i år har det vært en fryd å ha dem her.
Så mange søkere!
I år har vi hatt 27 studenter ansatt hos oss i løpet av sommeren, pluss at vi også har hatt noen internship-studenter her i samme periode. I 2015 hadde vi hele 300 søkere til ca. 20 jobber, en søkerrekord som vi slo med god margin i år med hele 330 søkere. Vi synes det er veldig positivt at stadig flere ønsker å ha sommerjobb hos oss.
Forskertalenter
I sommerjobb hos SINTEF Energi jobber studenter sammen med forskere ved SINTEF i reelle forskningsprosjekter og med viktige forskningsoppgaver. Studentene som kaprer disse jobbene er svært dyktige, og de får ekte problemstillinger å bryne seg på.
De får selvfølgelig brukt mye av kunnskapen fra sine studier i løpet av sommerjobben, og det er ofte motiverende å se hvordan det en har lært kan være direkte anvendbart i problemstillinger som er høyst relevante for industri, klimadebatt og samfunnet forøvrig. I tillegg til å lage rapporter og presentere arbeidet sitt, skjer det også at studentenes resultater blir med og danner basis for vitenskapelige publikasjoner. Når dette skjer blir studentene selvfølgelig medforfattere på lik linje med andre i prosjektteamet.
Ikke bare fag
Minst like viktig som det faglige arbeidet er den sosiale delen av det å ha en sommerjobb. Ung i SINTEF har invitert sommerstudentene både til sommerfest (som du kan lese mer om her), grilling i august, og felles informasjonsmøte med sommerstudenter i resten av SINTEF. Noen av studentene var også med på frisbeegolf under årets Energy Games.
Gode i presentasjonsteknikk
På slutten av hver sommer arrangeres det et avslutningsseminar hvor sommerforskerne får presentere hva de har jobbet med. Hit kommer både sommerstudentene og mange SINTEF-forskere for å høre på. Dette kan nok skape noe nervøsitet hos de som skal fremføre, men samtidig er det svært god trening i å formidle resultater.
Bilder fra dagen kan du finne på SINTEF Energis Facebook-side. Vi som hørte på er enige om at de leverte svært gode presentasjoner, og de bør være stolte av hva de har fått til!
Sommerjobb 2017
Har du lyst til å jobbe hos oss neste år? Jobbene vil bli lyst ut i januar. Du kan komme innom for å snakke med oss på SINTEFs stand under Karrieredagene, Energidagen, Kjemidagen, Eurekadagen og IEASTEs Næringslivsdager i løpet av høsten og våren.
Har du lyst til å se hva noen av årets sommerstudenter jobbet med?
- Sommerforsker 2016: Jeg har jobbet med verdens kuleste væske
- Sommerforsker 2016: Håper på storskala fangst av CO2
Andre blogger om årets Sommerforskere:
0 kommentarer på “Takk til årets sommerforskere”