Onsdag 22. juni inviterte Ung i SINTEF til sommerfest for sommerforskerne og unge ansatte i SINTEF. Ung i SINTEF organiserer sosiale arrangementer for unge og nyansatte i hele SINTEF, slik at vi kan bli kjent med nye folk på tvers av faglige og organisatoriske grenser. Årets sommerfest var en god kombinasjon av fysisk fostring og kulinariske opplevelser.

Monika Nikolaisen (sommerforsker SINTEF Energi), Maria Wersland (sommerforsker SINTEF Energi), Lieke Oosterhout (SINTEF Raufoss Manufacturing) og Rimmert van der Kooij (SINTEF Teknologi & Samfunn) nyter forkullet mat etter trekampen.
Monika Nikolaisen (sommerforsker SINTEF Energi), Maria Wersland (sommerforsker SINTEF Energi), Lieke Oosterhout (SINTEF Raufoss Manufacturing) og Rimmert van der Kooij (SINTEF Teknologi & Samfunn) nyter forkullet mat etter trekampen. (Foto: Siw Hermanstad/MARINTEK)

Hele 78 sommerforskere og helårsforskere møtte opp i strålende solskinn og godt humør et stykke inne i skogen ved Våddan, der Arena Trondheim har sitt lekre leirsted. Arena Trondheim utfordret oss til trekamp, der forskernes lagånd, fysiske styrke, kløkt og balanse ble satt på prøve.

I bueskyting fikk vi tre sjanser til å vise forskerens nøyaktighet. I sumobryteringen ble det kjempet to mot to i komisk store drakter, som analogi til forskningens samarbeid og konkurranse. I gladiatorkampen skulle man vippe motstanderen av pinnen, ikke ulikt en opphetet vitenskapelig diskusjon. (Bloggen fortsetter under bildene.)

Jakob Vennerød (SINTEF IKT) prøver å vippe en sommerforsker av pinnen.
Jakob Vennerød (SINTEF IKT) prøver å vippe en sommerforsker av pinnen. (Foto: Siw Hermanstad/MARINTEK)
Kristian Skeie (SINTEF Byggforsk) og Monika Nikolaisen (sommerforsker SINTEF Energi) i helspenn.
Kristian Skeie (SINTEF Byggforsk) og Monika Nikolaisen (sommerforsker SINTEF Energi) i helspenn. (Foto: Siw Hermanstad/MARINTEK)

Etter å ha vist våre fysiske forskerevner, var tiden kommet for kulinariske eksperimenter. Forskere med kunnskap om forbrenning tente opp grillen, fluidmekanikkforskeren sørget for tilførsel av drikke, sikkerhetseksperten sikret for at kniver ble trygt håndtert, og effektivitetsforskeren gjorde det mulig å mette 78 forskere før skrubbsulten slo inn. Grillmat i ulike former med tilbehør ble fortært, med god drikke til.

Sommerforskerne fikk mulighet til å snakke med de faste forskerne om hvordan det er å jobbe i SINTEF, og forhåpentlig få smaken på forskerlivet. Sommerforskerne får svært relevant erfaring som forsker i løpet av sommeren på SINTEF, og har derfor gode muligheter til å ende opp som SINTEF-forsker etter utdanningen.

Sumobryterne diskuterer taktikk før de braker sammen.
Sumobryterne diskuterer taktikk før de braker sammen. (Foto: Siw Hermanstad/MARINTEK)

0 kommentarer på “Sommerfest for sommerforskerne og Ung i SINTEF

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *