Sommerjobber kan være så mangt, fra minste motstands vei for raske penger i lomma i feriene, til utfordrende jobber hvor man får testet og utviklet egen kompetanse.
Selv har jeg hatt begge typer jobber: fra somrer sittende på en grassklippertraktor i Molde til å være ansvarlig for å utvikle en ny metode på et eget atomærkraftmikroskop på NTNU. Det er ikke tvil om hvilken oppgave som var mest spennende – og krevende!
Når vi i SINTEF Energi tolvte året på rad inviterer studenter til å søke sommerjobb hos oss, så vet vi hvem vi ser etter:
Studenter som har lyst på både spennende og krevende jobber, og som vil gjøre en forskjell. For det får du muligheten til hos oss!
Når vi i SINTEF Energi ansetter studenter i sommerstillinger, så ønsker vi virkelig å invitere dem inn i vår forskerhverdag for en sommer, til å bli sommerforskere, som vi har begynt å kalle det. Da er målet nettopp at studentene skal få prøve å bruke kunnskapen fra skolebenken på reelle problemstillinger direkte i våre løpende prosjekter. Erfaringen viser at studentene synes dette er skikkelig spennende (og kanskje litt skummelt).
Våre forskere sier på sin side at de motiveres av hvor mye studentene får til i løpet av en sommer, og ser at forskningen blir drevet fremover gjennom studentenes bidrag.
Det er ikke uvanlig at en rapport fra en ferdig sommerjobb gir reelle og vesentlige bidrag til forskningsrapportene i våre prosjekter.
Nå ligger sommerens jobber ute. Vi har gleden av å tilby om lag om lag 40 sommerjobber til dyktige og motiverte studenter – flere enn noensinne! Jobbene passer for studenter innen tekniske og naturvitenskaplige fag fra NTNU eller andre universiteter.
Les mer om sommerjobbene og søknadsprosedyre på denne siden.
Har du en forskerspire i magen, og er klar for en utfordring? Søk sommerjobb hos oss i SINTEF Energi da vel!
Søknadsfristen er 1. mars, og vi har løpende opptak, så vi anbefaler alle å søke tidlig.
Her kan du lese om erfaringene fra en av studentene som hadde sommerjobb hos oss i fjor:
Og her kan du se noen av sommerforskerne fra 2017 i aksjon:
Kommentarer
Ingen kommentarer enda. Vær den første til å kommentere!