Gjesteblogger: Knut Herstad
Sterkstrømskullene (sterkstrøm = elkraft) fra 1967 og -68 feirer nå i 2017 G-dag (Gamlekaras dag) i Trondheim. I den forbindelse var vi så heldige at vi fikk en orientering om dagens elkraftstudium ved NTNU, samt en omvisning i laboratoriene til NTNU og SINTEF Energi AS og en orientering om virksomheten.
* Trond Toftevaag er nå dosent ved NTNU og var tidligere forsker ved SINTEF Energi.
Det er stor forskjell på hvilken kontakt de 16 jubilantene har hatt med Trondheim og Gløshaugen i løpet av disse 50 årene. Selv hadde jeg mitt virke her oppe i drøyt 24 år, hvorav de siste som adm. direktør for EFI (nå SINTEF Energi). Jeg kom tilbake som styreleder i 1998, en posisjon jeg hadde i 6 år. Så for egen del, så er det å komme på Gløshaugen som å komme hjem.
Omega «broedre» og «soestre»
Med de andre «Gammelkara» er det som sagt meget varierende. Noen har ikke vært her på 50 år, mens andre har hatt sporadisk kontakt. Det som nok slår oss alle sammen er den fysiske forandringen som skjedde med elektro-komplekset da Royal Electric Garden kom i 1986. Videre så jo Energi og Miljø kommet, slik at dagens elkraftstudenter ikke lengre er Omega «broedre» og «soestre», men er EMIL-medlemmer.
Det gir også grunn til ettertanke at alle de sentrale lærerkreftene våre, bortsett fra to, har gått bort. Det har også flere av våre kjære studiekamerater.
Men, uansett, så er G-dagshelgen noe vi alle har gledet oss til i lang tid, og vi takker varmt både SINTEF Energi og Institutt for elkraftteknikk for at de tok seg tid til å ta i mot oss, og gi oss en oppdatering av status for det elkrafttekniske miljøet på vår kjære Gløshaugen, som vi alle har så gode minner fra.
0 kommentarer på “Tilbake på Gløshaugen etter 50 år”