Det har du muligheten til nå. Sommerjobbene for SINTEF Energi er nemlig ute.

Vi har fått noen spørsmål om det å være sommerforsker som du får svaret på her.

Er det fortsatt noe du lurer på? Send en epost til Ellen Aasgård, så får du svar.

Ellen Krohn Aasgård,
Ellen Krohn Aasgård, prosjektleder for Sommerforskerprosjektet hos SINTEF Energi.

Hvordan er en typisk dag som sommerforsker?

Som sommerforsker jobber du i et forskningsprosjekt sammen med oss andre forskere på SINTEF Energi. Du får en veileder og du deler arbeidsplass med andre sommerforskere. Vi har også en del felles sosialt opplegg for sommerforskerne. Mange sommerforskere jobber også i lab, som er en spennende mulighet til å teste livet som arbeider i laboratorium.

Hvor lenge varer en sommerjobb som forsker?

Det kan variere litt ut fra hva slags oppgave du har, siden oppgavene er knyttet til pågående forskningsprosjekt hos oss. Normalt sett varer en jobb fra 6-8 uker, og perioden er fra rundt 15. juni til 15. august. Men det går an å avtale med veileder at man skal begynne litt før eller slutte litt senere hvis det er hensiktsmessig.

Er det tid til ferie som sommerforsker?

Det er det absolutt. Dette avtaler man med veilederen sin, og det er lagt opp til å være veldig fleksibelt.

Hva er typiske oppgaver for en sommerforsker?

Det er litt vanskelig å svare på, siden SINTEF jobber med så mange forskjellige prosjekter. Det er noe sommerforskerne også opplever. Arbeidsoppgaver kan være alt fra å skrive rapporter, programmere, lese litteratur og å jobbe i lab. Dette kan være på alle slags mulige temaer, fra energi- og kraftmarkeder, termisk energi og prosesser, nye materialer og komponenter, snøproduksjon, til energisystem ombord i cruiseskip. Du kan trygt si at vi har mye forskjellig å velge i. Som sommerforsker får man benyttet den kunnskapen man har opparbeidet seg gjennom studiet gjennom å anvende den på ekte problemstillinger.

Hva er mulighetene videre for en sommerforsker?

Rundt halvparten av sommerforskerne fortsetter med prosjekt og masteroppgave hvert år.

Det finner man ut av før oppgaven begynner eller underveis i prosjektet. Å være sommerforsker er en mulighet til å teste en ut en karriere som forsker og bli kjent med SINTEF si en mulig fremtidig arbeidsplass.

0 kommentarer på “Vil du prøve deg som forsker for en sommer? Søknadsfrist 1 mars

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *