#Energi

Sommerstudenter på plass i SAMBA!

Et årlig sommertegn er sommerstudentene hos SINTEF Energi! I SAMBA-prosjektet, som eies av Statnett, har vi i år to sommerstudenter, Markus og Øyvind.

Om SAMBA

SAMBA, eller Smarter Assets Management with Big Data, har som formål å gi bedre beslutningsunderlag og prosesser for anleggsforvaltning (vedlikehold og reinvesteringer) i Statnett. Dette kan oppnås gjennom Big Data innsamling og analyse. Da kan man blant annet finne anleggenes nåtilstand, risiko for svikt og estimert total livstid for anlegget. Prosjektet er inne i sitt siste år.

Sommerstudentene vil gjøre viktig arbeid i prosjektet

Markus skal jobbe i lab og sjekke tilstanden på linjeskjøter som Statnett har plukket ned fra nettet sitt. Dette skal hjelpe Statnett å plukke ut de dårligste skjøtene. Øyvind skal jobbe med data fra temperaturmålinger langs en sjøkabel (DTS) og forsøke å predikere temperatur i kabelen ved hjelp av maskinlæring. Dette skal hjelpe Statnett til å finne avvikende temperaturer i kabelen og ikke minst, utnytte kapasiteten i kabelen bedre.

Men, en ting er lab og kontor. Virkeligheten er noe annet. Derfor var studentene denne uka på en omvisning på Statnett sin transformatorstasjon på Strinda for å få se anleggene og forklart hvordan komponentene og systemene driftes. . På bildet er Markus og Øyvind sammen med Arne Smisethjell, SAMBA sin prosjektleder i Statnett.

Øyvind Auestad, Arne Smisethjell og Markus Heggås iført korrekt verneutstyr

1 kommentar på “Sommerstudenter på plass i SAMBA!

  1. Pingback: Statnett med stort utbytte av SAMBAs sommerstudenter! - #SINTEFblogg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *