SINTEF lever av de kloke hodene sine, og hva er vel da viktigere enn å sikre at det kommer nye kloke hoder til? Jommen flaks at det finnes steder som EFIKS, hvor SINTEF Energi og NTNU-studenter kan møtes i håp om å sjarmere hverandre i senk.

Men hva er EFIKS egentlig?

Som du sikkert gjettet skjuler det seg ord bak forkortelsen, EFIKS handler nemlig om Energi, Forskning, Innovasjon, Kreativitet og Studenter. Ikke verst. Årets EFIKS er den sjette i rekken, og fungerer som en slags speed dating arena for akademia, næringsliv og studenter på NTNU med interesser i energibransjen. I løpet av de to dagene som EFIKS varer er det foredrag, fin middag på kvelden, og et standområde hvor energibedrifter kan gjøre seg lekre for studentene.

I standområdet var selvfølgelig SINTEF Energi representert, helt klart lekrest blant bedriftene synes vi. Med matchende klær i vennlig lyseblått stod nåværende energitraineer og forskere for å profilere SINTEF Energis sommerjobber, EnergiTraineeordningen, og SINTEF Energi generelt. På den forskningsglade standen fikk vi besøk av studenter som spurte om alt fra hva SINTEF er, hva SINTEF Energi forsker på, hvordan arbeidshverdagen til en forsker er, og andre spørsmål som våre blide standdeltagere svarte velvillig på.

Blant foredragsholderne var blant annet SINTEFs egne Nils Røkke. Foto: SINTEF/Harald Danielsen.
Blant foredragsholderne var blant annet SINTEFs egne Nils Røkke. Foto: SINTEF/Harald Danielsen.
Dyktige medarbeidere som jobbet skift på standen. Foto: SINTEF/Harald Danielsen.
Dyktige medarbeidere som jobbet skift på standen. Foto: SINTEF/Harald Danielsen.

 

Ivrige studenter som besøkte vår stand. Foto: SINTEF/Mette Kjelstad.
Ivrige studenter som besøkte vår stand. Foto: SINTEF/Mette Kjelstad.

Kloke hoder som sommerforskere

Informasjon om jobbene som sommerforsker  viste seg å være et populært tema, og mange studenter meldte seg på nyhetsbrevet til SINTEF Energis blogg. Der får de oppdateringer om ledige sommerforskerjobber i månedsskiftet januar/februar. (Du kan også melde deg på nyhetsbrevet i den lyseblå boksen til høyre for denne bloggen).

Det ble også informert om EnergiTraineeordningen. Studentene i målgruppen (5.klassinger) ble invitert til et informasjonsmøte for de som var interessert i å bli energitraineer. Det var det helt klart mange som ville, for oppmøtet på informasjonsmøtet var veldig bra!

Kort oppsummert synes vi at standen var en suksess, og vi ønsker både kloke sommerforskere og EnergiTraineer velkomne til oss!

0 kommentarer på “SINTEF sjarmerer studentene under EFIKS

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *