Hei alle sammen! Jeg sier som Arne Skeie: det er en fin dag for forskning dere! Og hvilke dager og tider vi lever i. Vi lever i revolusjonære tider.

Nå ble dere spente tenker jeg. Jeg føler det er en ladet stemning i salen, kanskje ikke så rart ettersom vi er i en elektrolab, men nei dette gjelder IKKE monarkiets rolle i det norske samfunnet. Nei, vi lever i energi-og klimarevolusjonære tider.

Denne revolusjonen formelig roper på løsninger som gjør oss i stand til å gjennomføre denne endringsprosessen. Fra det fossilbaserte samfunnet vi har i dag til morgendagens bærekraftige energisystem.

Vi trenger innovasjoner- den østerrikske økonomen Schumpeter definerte innovasjon som kreativ destruksjon, forskning og utvikling som gir industrielle mutasjoner som endrer hele verdikjeder. SINTEF Energy Lab handler om kreativ destruksjon.

Innovasjoner som formelig spruter ut av SINTEF og NTNU for å gjennomføre energi-og klimarevolusjonen.

Edison og Tesla la grunnlaget for den elektriske tidsalder- med gatebelysning i Hammerfest og elektrisk oppvarming i vestlandsbygder med overdådig produksjon av elektrisitet.

Alle snakker om det Grønne Skiftet. Her på SINTEF Energy Lab skal vi konkretisere det.

Med datidens innovasjon med panelovner man kunne henge ut av vinduet om det ble for varmt.

Men spøk til side – hva handler dette om?

Det handler om bærekraft- om generasjonsregnskapet. Om vår helse, vårt miljø, om vår konkurransekraft og energi for alle.

Alle snakker om det Grønne Skiftet. Her på SINTEF Energy Lab skal vi konkretisere det. Ved å forske som besatt på vindkraft, CO2 håndtering, vannkraft og kraftsystemer for å nevne noe. Det er dette som ER SELVE grunnlaget for det grønne skiftet.

 

0 kommentarer på “SINTEF Energy Lab handler om kreativ destruksjon

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *