Bioenergi Energieffektivisering Politikk

Norsk forskning på avfallshåndtering på fransk/tysk TV

Oslo kommune har stor tro på avansert avfallsbehandling, inkludert omgjøring til energi. Derfor har de mobilisert et lag med internasjonale forskere til å prøve å ytterligere forbedre avfallsforbrenningsytelsen.

Forsker Michael Becidan fra SINTEF Energi jobber ved et av de sentrale fagmiljøene på området, i samarbeid med blant annet EGE i FME-prosjektet CenBio. Som ekspert på området ble han intervjuet at den fransk/tyske TV-kanalen ARTE, for å kommentere Oslo kommunes system for å gjøre avfall om til energi.

ichael Becidan fra SINTEF (faksimile: ARTE)
Michael Becidan fra SINTEF (faksimile: ARTE)

I intervjuet sa han at: Jeg mener at man kan forbedre både energi, økonomi og miljø (i avfallshåndteringsprosessen). Vi kan få enda mer energi ut av avfallet, redusere utslipp og gjøre prosessen mer effektiv og billigere, for eksempel når det gjelder vedlikehold og aske. Aske er i dag hovedsakelig sendt til deponi, men man kan se for seg at i fremtiden vil man skal kunne ta ut flere elementer av verdi fra asken, særlig metaller. Slik kan man forbedre både økonomi og miljø for energi-fra-avfall.

(På grunn av rettigheter er dessverre ikke klippet tilgjengelig på nett.)

0 kommentarer på “Norsk forskning på avfallshåndtering på fransk/tysk TV

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *