SINTEF Energi har i mange lykkelige år hatt stolte tradisjoner med å delta i Holmenkollstafetten. I svunne tider var mang en nåværende seniorforsker ute i striden for heder og ære. Men gamle tradisjoner gikk i vasken, og legenden om tapper kamp i tettsittende klær i Oslos gater falmet hen.

Alt håp var likevel ikke ute. En tapper gruppe menn, 7 i tallet, vant i 2014 mot alle odds tilbake tapt terreng, og gjorde å delta på stafett til en tradisjon like etablert som jul og påske.

ridder_shutterstock_202254394

Spol fram til 2015. Med nye deltagere, et sterkere og mer utholdende lag farget av ett års ekstra livsvisdom, stilte SINTEF Energi nok et år rustet til kamp.

Fredag 8. mai konvergerte stafettdeltagerne mot Oslo. For å forvirre konkurrentene sørget vi for å fordele oss over så mange fly som mulig; det var aldri mer enn to stafettdeltagere på flyene sørover. På kvelden samlet mange seg på Mahayana i Stortingsgata, for å snakke løpsstrategi og nonsens over helt ok asian fusion.

Osloidyll

Lørdagsmorgenen etter startet med bra vær. Dette passet utmerket med planene om å grille sammen med seks andre SINTEF-lag hos SINTEF Byggforsk etter løpet. Det skulle etterhvert vise seg at det gamle ordtaket, om at du ikke kan planlegge grilling hvis du vil ha godt vær, holdt. Men tidlig på dagen var det godt å sose rundt i deilige Oslo i deilig vær, spise frokost i Birkelunden, kaste frisbee ved hotellet og handle grillmat før man samlet troppet opp ved startområdet for å hente stafettpinnen. Idyll altså.

Holmenkollstafetten 2015
(Stafettlaget fra øverst til venstre): Nina Sasaki Støa-Aanensen, Sigurd Jakobsen, Ole Christian Spro, Jonas Skaare Amundsen, Halvor Lund, Gaute Linga, Henrik Kirkeby, Line Rydså, Jostein Bø Fløystad, Torbjørn Andersen Ve, Brede Hagen Larsen, Hanne Vefsnmo.

Mette Bugge som løp 9. etappe i stafetten var ikke på bildet fordi hun også løp for SINTEF Løperjenter. (Løperjentene gjorde det sterkt i klassen Kvinner Bedrift, gratulerer med 33. plass!). Både hun og Hanne Vefsnmo imponerte ved å stille til start for to forskjellige lag på samme dag! Siden vårt lag likevel ikke hadde nok personer til de 15 etappene måtte undertegnede og Jonas trå til på to etapper, undertegnede på 2. og 13., Jonas på 5. og 15. Det gikk det og!

Premie

Da Jonas som ankermann krysset mållinjen, var deler av stafettlaget der for å heie ham inn. Etter hvert som tiden gikk, samlet nesten hele laget seg på Bislett. Ingen var helt sikre på hvilken tid vi faktisk hadde løpt på, og spenningen var derfor stor om hvilken plassering vi hadde fått. Vi visste at de 300 beste av 1600 lag fikk premie, og ble derfor høye i hatten da vi fant ut at vi kom på 137. plass. Jammen ble det ikke mer skrapmetall å putte i skryteskapet på SINTEF. Det var derfor ekstra god stemning under grillinga hos SINTEF Oslo, hvor flere andre stafettlag fra SINTEF også var med.

Søndag slappet vi av før vi returnerte til Trondheim. Det var en artig helg, ikke umulig at vi også neste år må forsvare SINTEFs idrettslige ære.

0 kommentarer på “Holmenkollstafetten: SINTEF Energi vender tilbake. Igjen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *