Bioenergi Energieffektivisering Energisystemer Havvind Politikk Vannkraft

Energipris fra tankesmia «Grønn Fase» – er du kandidat?

elementer Tankesmia Grønn Fase deler i 2016 ut 50 000 kr til beste idé eller konsept som fremmer miljøvennlig energi, der studenter og stipendiater ved høgskoler og universitet i Norge kan delta.

Hva kan idéen være?

Idéen kan være alt fra en revolusjonerende, teknologisk løsning for hvordan man kan produsere miljøvennlig energi. Eller en idé om hvordan man kan endre folks engasjement med fornybar energi eller energisparing. Den kan godt være knyttet til eget master- eller doktorgradsarbeid, men det er ikke en forutsetning. Det sentrale er at konseptet kan sies å være nyskapende, og at det er gjennomførbart.

Søknadsfristen er 1. april 2016 – Hvordan du kan søke – se informasjon på Grønn Fases nettsider.

I 2016 deles prisen ut for fjerde og siste gang. Det gjøres under Norges Forskningsråds Energiforskningskonferanse 26. mai, av olje- og energiminister Tord Lien.

Prisvinnere i 2014

Even H. Larsen og Guro G. Seim, masterstudenter ved NTNUs entreprenørskole, som sammen utgjør studentbedriften MorphoSolar.

De hadde utviklet en solgrill, som er på kommersialiseringsstadiet, samtidig som de jobbet med å utvikle prototyper.

Tor Haakon Bakken, PhD-student ved CEDREN, og forsker ved SINTEF Energi AS. Han mottok prisen for sin idé om å utnytte energien fra varmtvann i bygninger.

Prisvinnere sammen med olje- og energiministeren
Prisvinnerne Even Hansen og Tor Haakon Bakken sammen med Olje- og energiminister Tord Lien. Foto: Grønn Fase

Olje- og energiminister Tord Lien vektla i sin tale viktigheten av forskning og utvikling, og arbeid for å skaffe ny kunnskap for å løse klimautfordringen. Han roste deltakerne både ved sommerskolen og i konkurransen, for deres sterke engasjement for en svært viktig sak. «Regjeringen har høye ambisjoner for Norge som kunnskapsnasjon. Forskning og utvikling er fundamentalt for å utvikle kunnskap og teknologi som kan bringe verden i riktig retning – også på fornybar-feltet. Grønn Fases energipris har en viktig rolle når det gjelder å motivere studenter og PhD-kandidater til å realisere ideer og ta kreative idéer på feltet videre.»

0 kommentarer på “Energipris fra tankesmia «Grønn Fase» – er du kandidat?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *