Hei!
Vi, Kristian og Hege, er de nye energitraineene, og de neste to årene skal vi teste ut hva energibransjen har å by på!
Energitrainee-ordningen er en unik mulighet
Som energitrainee jobber man åtte måneder i tre ulike bedrifter, til sammen to år. Det første oppholdet er som regel i SINTEF Energi for begge traineene, deretter får man jobbe i et nettselskap (Statnett, Hafslund, BKK, Lyse), og en myndighet eller bransjeorganisasjon (NVE, DSB, Energi Norge). Det er en unik mulighet til å bli kjent med bransjen og finne ut hva man liker å jobbe med.
Vi har allerede jobbet her i SINTEF Energi i en måned, så nå skal vi fortelle litt om oss, hva vi jobber med og hva som har skjedd så langt.
Kristian er fra Trondheim og har en master i Miljøfysikk og Fornybar energi fra NMBU. Etter SINTEF skal han jobbe i Statnett og til slutt Energi Norge, begge i Oslo.
Hege er fra Bergen og har en master i Energi og miljø fra NTNU. Hege skal videre til BKK Nett i Bergen og NVE i Oslo etter endt opphold hos SINTEF Energi.
Rakel og Linn Tabita, som begynte som traineer i SINTEF i fjor, har nå dratt videre til sitt andre opphold. Rakel jobber i BKK i Bergen og Linn er hos Energi Norge i Oslo. Begge trives veldig godt! Du kan lese mer om de i dette blogginnlegget:
Hva vi jobber med
Vi startet oppholdet vårt hos SINTEF Energi avdeling Energisystemer. Hege jobber på prosjektet OptiNett som er tilknyttet faglaget Kraftsystemforvaltning, mens Kristian har arbeidsoppgaver knyttet til prosjektet EarlyWarn som ligger under faglaget Aktive kraftnett, samt noe engasjement i CINELDI. Mer spesifikt går OptiNett ut på å finne løsninger på utfordringer i svake lavspenningsnett.
EarlyWarn har som mål å utvikle en klient som kan gi sanntidsvarsling om sannsynlighet for feilhendelser i høyspentnettet ved å benytte mønstergjenkjenningsalgoritmer. Vi har allerede lært masse!
Aktiviteter som trainee
Som trainee får man være med på mye spennende også utenfor kontoret.
Hvert år arrangerer fjorårets traineer en tredagers tur for de nye traineene og de som er i ferd med å avslutte sine opphold. Poenget med turen er å utveksle erfaringer knyttet til det å være trainee og å bli bedre kjent. I år gikk turen til Voss der Linn og Rakel hadde planlagt fjelltur og rafting.
SINTEF har et nettverk for de yngre ansatte i bedriften, Ung i Sintef, som arrangerer ulike arrangementer og turer. Så langt har vi vært med på boblefotball, lønningspils, og høsttur til Rypetoppen klatrepark.
Denne høsten har vi meldt oss på tre konferanser: Smartgridkonferansen, Norges Energidager og Nettkonferansen, så vi gleder oss til å bygge nettverk og høre på aktuelle foredrag.
Vi kommer til å blogge mer om hvordan det er å være energitrainee, neste innlegg blir fra Norges Energidager som arrangeres 17-18 oktober i Oslo. Så følg med, og følg oss gjerne på facebook også: https://www.facebook.com/EnergiTrainee/
Pingback: EnergiTraineene 2020 er på plass hos SINTEF Energi - #SINTEFblogg