Energisystemer

Årets Energy Games er i gang

Blogger: Mari Haugen, SINTEF Energi

Trodde du forskere var noen trøtte typer?

Tro om igjen. Ansatte ved SINTEF Energi har siden 2014 vært aktive deltakere i Energy Games, en årlig idrettskonkurranse for energibedrifter i Trondheim. Ti forskjellige tekniske eller utholdende øvelser blir arrangert fra medio mars til juni, og dermed har Energy Games etter hvert blitt et sikkert vårtegn for mange. Jeg ble introdusert for Energy Games i fjor, og var ikke i tvil om jeg skulle delta i årets utgave. I år er det jubileumssesong da det er tiende året Energy Games blir arrangert. Det fortjener et blogginnlegg!

Skisprint
Skisprintens finaleheat for herrer. Arild Lote Henden fra SINTEF Energi (til venstre) gikk inn til en 3.plass. Foto: Bjørnar Fjelldal

Årets sesong ble staket i gang med skisprint på Saupstad Skistadion, og spratt videre med bordtennis på Vikåsen. Deltakelsen fra SINTEF Energi har vært god, og vi rakk allerede i den første øvelsen å gjøre oss bemerket ved å tapetsere pallen på damesiden.

SINTEF Energis glade jenter
SINTEF Energi sine glade jenter gjorde rent bord på skisprinten for damer. Foto: Bjørnar Fjelldal

Linn Emelie Schäffer hadde futt i frasparkene

Hun viste meg ryggen tidlig. Dermed kunne hun stige til topps foran meg selv og Hanne Vefsnmo. Arild Lote Henden kom på en solid tredjeplass blant guttene, og beskriver løpet som «like seigt som klisteret eg hadde under skia». I bordtennis ble det også en bronsemedalje til SINTEF Energi, faktisk til meg selv, med god støtte fra en stor gjeng fra produksjonsplanlegging. Du kan se flere resultater her.

God deltakelse
God deltakelse fra faglaget produksjonsplanlegging på bordtennis. Foto: Hans Ivar Skjelbred

Det er mer å se frem til i vår

Videre utover våren skal det konkurreres i basse, motbakkeløp, mindgames, friidrett, hinderbane, frisbeegolf, farmgames og presisjons 5-kamp. Øvelsesutvalget varierer noe fra år til år, og det er alltid spennende når det kommer nye øvelser, som skisprint og basse, på programmet. I tillegg til konkurranse i hver enkelt øvelse, konkurreres det også om seier i en kondisjonscup, en teknisk cup og en sammenlagt cup. Beste bedrift kåres også, med utgangspunkt i deltakerantall.

Se presentasjonen på facebook (Film av Bjørnar Fjelldal)

Men Energy Games er ikke først og fremst en idrettskonkurranse

Det er et sosialt og lavterskel arrangement hvor man kan bli bedre kjent med sine kollegaer og ansatte i de andre deltakerbedriftene: Statkraft, Siemens, Powel og NTE. Spesielt som nyansatt i en bedrift er dette en ypperlig anledning til å bli kjent med folk, steder og nye aktiviteter, noe jeg selv fikk erfare da jeg flyttet til byen for litt over et år siden. Selv om det er flere gjeve trofeer å kjempe om, er det den gode stemninga, muligheten til å komme litt utenfor komfortsonen og alle de trivelige folka som først og fremst frister meg til å delta.

Det er moro med Energy Games! Foto: Bjørnar Fjelldal
Det er moro med Energy Games! Foto: Bjørnar Fjelldal

Sjekk ut den gode stemninga fra fjorårets Energy Games:

 

 

0 kommentarer på “Årets Energy Games er i gang

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *