Bioenergi CO2-håndtering Energieffektivisering Gassteknologi

Ombygging av varmetekniske laboratorier: Når forelskelse går over i samliv

Det er spennende tider på varmetekniske laboratorier, der vi i SINTEF deler laboratorier med NTNU. Vi har gått en stund med sommerfugler i magen, fordi vi har ventet på Herr Ombygging til 100 millioner. Nå som Herr Ombygging har flyttet inn har sommerfuglene begynt å flakse ut i lab’en. Ombygging er godt i gang, og skal holde på i et lite år til.

ECCSEL gir oss muligheten til å shine opp varmetekniske laboratorier. Det kan behøves med tanke på at dette er noe av de eldste lab-arealene her på Gløshaugen. Sluttresultatet skal bli en bedre infrastruktur, endring i bruk av areal til en mer effektiv hverdag og gi oss anledning til å fortsette og levere forskningsresultater som få andre matcher. Dette skal Herr Ombygging fikse!

Et hvert parforhold krever god kommunikasjon

Men, som i starten av et hvert nytt samliv kan man oppdage at den andre parten ikke er perfekt og da starter selve jobben. Et hvert parforhold som skal vare over tid krever jobb og god kommunikasjon.

Vi har for eksempel oppdaget at Herr Ombygging er en fyr som tidvis både bråker, lukter og støver. Dette er dessverre en del av Ombyggingens natur og vi kan ikke endre denne delen. Men siden vi har en god dialog og begge parter et ønske om at samlivet skal fungere har Ombygging utført tiltak som skal dempe lukt og støv, og lovt å varsle oss i forkant de fremtidige gangene han vet at han skal bråke veldig mye. Siden Ombygging av naturlige årsaker generelt er en støyete fyr, er det ikke hensiktsmessig å varsle annet enn ekstremstøyen.

En positiv oppdagelse i samlivet med Ombygging er at han setter sikkerhet høyt. Det gjennomføres vernerunder hver 14. dag i varmetekniske laboratorier som vi også får delta på. Avvik fotodokumenteres og følges opp i etterkant.

HMS-tavle
Her er HMS-tavla

Herr Ombygging liker å gjøre ting trinnvis. Det er mest praktisk for alle parter. Ombygging av varmetekniske laboratorier startet med å rive alt i gamle termisk-lab’en i kontrollområde 1A.

Nå som rivearbeidet er ferdig skal Ombygging bygge om disse arealene delvis i to etasjer til

  • verkstedområde,
  • kontorer for NTNU lab-ansatte,
  • ny versjon av Watzinger-møterommet,
  • studentlab og
  • en bioenergilab.
Etter ombyggingen vil verkstedområdet se ut sånn cirka som dette.
Etter ombyggingen vil verkstedområdet se ut sånn cirka som dette.

Ombygging er en sammensatt fyr. Viktige deler er HENT, Oras, Caverion, Rambøll og NTNU Eiendom der NTNU Eiendom er Byggherre. Alle disse delene har byggemøter annenhver mandag der også vi leietakerne fra SINTEF Energi og NTNU EPT er med.

Kommunikasjonen mellom partene i samlivet fungerer godt og intensjonene er gode fra alle parter. Vi har derfor et positivt syn på samlivet med Ombygging, selv om vi gleder oss til han flytter ut.

P1080218_utsnitt

0 kommentarer på “Ombygging av varmetekniske laboratorier: Når forelskelse går over i samliv

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *