#Energi

CINELDI-prisen delt ut til et «nytt vernkonsept» – et pilotprosjekt av Hafslund nett

CINELDI-prisen ble delt ut for første gang under CINELDI-dagene 23.- 24. oktober. I år var alle partnere, pilotprosjeter og enkeltpersoner som hadde utmerket seg på en god måte i CINELDI-sammenheng kandidater for CINELDI-prisen, og det kom inn flere nominasjoner.

Prisen gikk til pilotprosjektet «Nytt vernkonsept» – et konsept foreslått av Hafslund Nett og som testes i det nasjonale smartgrid-laboratoriet ved NTNU. Prosjektet gjennomføres i et samarbeid mellom Hafslund Nett og forskere fra NTNU i arbeidspakke 2, task 2.5 (Smart distribution system control centres). Prisen ble mottat av Robert Seguin, på vegne av Hafslund Nett.

Robert Seguin mottar CINELDI-prisen på vegne av Hafslund Nett

Begrunnelse for CINELDI-Prisen

Hafslunds vernkonsept har vært spesielt rettet mot å bruke mulighetene i smartgridlaben samt å sparke i gang et glitrende pilotprosjekt. Dersom innovasjonen viser seg realiserbar i praksis, vil deler av distribusjonsnettet kunne drives som maskenett uten større vern-investeringer, som igjen vil medføre reduserte tap og bedre spenningskvalitet i nettet.

CINELDI -prisen
Robert Seguin viser frem CINELDI-prisen

Raskere feillokalisering er også et resultat av konseptet, noe som gir reduserte KILE-kostnader. I tillegg bør Hafslund Nett sitt initiativ kunne inspirere andre brukerpartnere i CINELDI-partnerskapet til å være proaktive med hensyn til å foreslå use case og konsepter som det er interessant å forske på og teste i CINELDI.

Et samspill mellom forskningspartnere og brukerpartnere, som i pilotprosjektet «Nytt vernkonsept», er avgjørende for utvikling av morgendagens løsninger for det smarte kraftnettet.

Senterleder Gerd Kjølle og prisvinner Robert Seguin snakker om prisen og pilotprosjektet «Nytt vernkonsept»

 

2 kommentarer på “CINELDI-prisen delt ut til et «nytt vernkonsept» – et pilotprosjekt av Hafslund nett

  1. Pingback: CINELDI-dagene 2018 var en suksess - #SINTEFblogg

  2. Pingback: CINELDI-prisen 2019 går til Eivind Gramme og Skagerak Nett - #SINTEFblogg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *