Det er nå full FoU-aktivitet i alle deler av det nye energilaboratoriet SINTEF Energy Lab. Det ble nylig markert med besøk av Olje- og energiminister Tord Lien.

SINTEF Energy Lab ble offisielt åpnet i september i fjor, og siden da har det foregått rigging og igangsetting av forsøk. Nå er det i full drift i alle de syv laboratoriene som til sammen utgjør laben i Blaklia på Risvollan utenfor Trondheim.

– Laboratoriene setter oss i stand til å realisere mange av de ambisjonene vi har felles med industrien og det offentlige. Bidraget fra det offentlige forskningssystemet har vært fenomenalt viktig for å få bygd SINTEF Energy Lab, sier administrerende direktør Inge Gran.

Ministeren i spesialtilpasset hjelm for anledningen.
Ministeren i spesialtilpasset hjelm for anledningen. (Foto: SINTEF/Astrid Lundquist)

Har skapt energiverdier i over 130 år

Olje- og energiminister Tord Lien som nylig var gjest, fikk se og høre hva som foregikk i både Subsea- og Forbrenningslaboratoriet. Avslutningsvis var han vitne til et ekte lyn fra klar lab-himmel i Høyspenningshallen, noe han ga uttrykk for at han hadde gledet seg til å se.

– I Norge har vi i over 130 år skapt verdier og lønnsomme arbeidsplasser basert på energiressurser. Når vi skal inn i et mer bærekraftig energisystem enn i dag, så må vi klare å opprettholde verdiskapingen ved å koble energiressursene med markedet og kunnskap. SINTEF har vært en del av dette og er en naturlig del av kunnskapsbyggingen for fremtiden, sa han.

Syv laboratorier i SINTEF Energy Lab

SINTEF Energy Lab inneholder syv laboratorier: Høyspenningshall, aldringslab, subsea-, kortslutnings, forbrennings-, høystrøms- og kraftelektronikk-lab.

Bilder fra markeringen:

Når man har fått til full aktivitet i nytt laboratorium, må man feire med kake! (Foto: SINTEF/Astrid Lunquist)
Når man har fått til god aktivitet i nytt laboratorium, må man feire med kake! (Foto: SINTEF/Astrid Lunquist)
Ministeren i Høyspenningshallen i SINTEF Energy Lab. (Foto: SINTEF/Astrid Lunquist)
Ministeren i Høyspenningshallen i SINTEF Energy Lab. (Foto: SINTEF/Astrid Lunquist)
Gerd Kjølle skal lede FME Cineldi og fortalte om hvorfor smartgrid er viktig for å få integrert nye energiløsninger som vind og sol. Til høyre for Gerd Kjølle er forskningssjef Knut Samdal. (Foto: SINTEF/Astrid Lunquist)
Gerd Kjølle skal lede FME Cineldi og fortalte om hvorfor smartgrid er viktig for å få integrert nye energiløsninger som vind og sol. Ved siden av Gerd Kjølle er forskningssjef Knut Samdal. (Foto: SINTEF/Astrid Lunquist)
Forskningssjef Petter Røkke viser en muliggjøring av CCS offshore for Tord Lien. (Foto: SINTEF/Astrid Lundquist)
Forskningssjef Petter Røkke viser en muliggjøring av CCS offshore for Tord Lien. (Foto: SINTEF/Astrid Lundquist)
Forskningssjef Dag Eirik Nordgård forteller om forskningen på Subsea lab, her med ministeren og adm. dir. Inge Gran.
Forskningssjef Dag Eirik Nordgård forteller om forskningen på Subsea lab i SINTEF Energy Lab, her med ministeren og adm. dir. Inge Gran. (Foto: SINTEF/Astrid Lundquist)

0 kommentarer på “Lynende smart lab-investering

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *