#Energi

Årets EnergiTraineer er på plass i SINTEF Energi

Forfattere: Kyrre Kirkbakk Fjær og Yasmin Bashir Sheikh-Mohamed
Bilde av alle traineene i Lom. Fra venstre: Maren, Kyrre, Hege, Eirik, Kristian og Yasmin
Bilde av alle traineene i Lom. Fra venstre: Maren, Kyrre, Hege, Eirik, Kristian og Yasmin

I skrivende stund er vi i vår 5. uke i Sintef Energi. Oppholdet startet på hjemmekontor, men med digitale kaffemøter og god innføring i prosjektene vi skal jobbe med gikk det knirkefritt. Nå har vi kommet oss på kontoret og det er ekstra hyggelig å bli kjent med kollegaer over en kopp med kaffe istedenfor via en PC-skjerm.

Kort om oss:

Yasmin er fra Oslo og har studert Miljøfysikk og Fornybar Energi på NMBU i Ås. Hun er interessert i datavitenskap og jobber blant annet med bruk av maskinlæring for å forutsi kostnad på driftsstrategier i Rapid-prosjektet. I tillegg jobber hun med prosjektet ECoDiS, som ser på muligheten til å utnytte det fulle potensialet i en digital stasjon for strømnettet. Hun skal videre til Energi Norge og Statnett i løpet av Trainee-perioden.

Yasmin Bashir Sheikh-Mohamed
Kyrre Kirkbakk Fjær

Kyrre kommer fra Lillehammer og har en mastergrad i Energi og miljø fra NTNU. I sin prosjekt- og masteroppgave har han jobbet med fremtidens ladeinfrastruktur for elektrisk transport i tilknytning prosjektet FuChar. Dette prosjektet skal han fortsette å jobbe med i løpet av oppholdet i SINTEF. I tillegg har han startet å jobbe i prosjektet ElMar, som jobber med elektrifisering av maritim transport og fremtidens havner. Etter oppholdet i SINTEF venter spennende oppgaver hos NVE og BKK.

En spennende høst

I august dro vi på den årlige EnergiTraineene-turen med de to tidligere traineekullene. Fjorårets kull, Maren (Lyse) og Eirik (Statnett), arrangerte årets tur. I tillegg var Hege (NVE) og Kristian (Statnett) med som de mest erfarne. Årets tur ble lagt til Lom der høydepunktet var å bestige Norges høyeste fjell, Galdhøpiggen, hvor vi blant annet måtte krysse Styggebreen på veien. Utover fjellturen dro vi blant annet innom det kjente bakeriet i Lom, besøkte en av Norges største stavkirker, spilte kort og ble godt kjent med hverandre. EnergiTraineeturen er en fin måte for de yngre traineene å høste erfaringer fra de eldre. EnergiTraineeturen var også det siste Hege og Kristian gjorde som EnergiTraineer og vi ønsker dem masse lykke til videre i jobb hos henholdsvis NVE og Statnett.

Stemning på isbreen
Stemning på isbreen

Senere denne høsten er vi heldige som skal delta på flere spennende konferanser i regi av Energi Norge og NVE. Først ut er Smartgridkonferansen, før vi senere skal delta på Norges Energidager og Nettkonferansen. Her får vi gleden av å høre på spennende foredrag, se igjen Maren og Eirik og bygge nettverk med andre i bransjen.

0 kommentarer på “Årets EnergiTraineer er på plass i SINTEF Energi

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *