Tre og et halvt år etter at SINTEF etablerte seg i Brussel sammen med NTNU og UiB, har vi nå flyttet inn i større, splitter nye lokaler. Nå også med NORCE med på laget. Lokalene, som har fått tilnavnet Norwegian House of Research & Innovation er et såkalt passivhus, og ligger i EU-kvarteret på adressen Rue Guimard 9.
Hvorfor etablere Norwegian House of Research & Innovation i Brussel?
Ved å samle fire forsknings- og utdanningsinstitusjoner på denne måten, sikrer vi en sterkere tilstedeværelse og innflytelse i EU. Spesielt sentralt er samarbeidet mellom SINTEF og NTNU, som gjennom slagordet «bedre sammen» har et tett og fruktbart partnerskap – ikke bare i Norge, men også i Brussel. Dette innbefatter informasjonsutveksling og dugnadsarbeid, men også en del konkurranse, noe som gjør at vi blir tvunget til å levere på svært høyt nivå.
En av fordelene ved samarbeidet på Norwegian House of Research & Innovation er effekten det har på nettverksbygging og innflytelse. Dette ble særlig tydelig da vi arrangerte åpningsfest med over 200 deltakere med representanter fra næringslivs-, forsknings-, utdanningssektoren og EU. Alt fra nordmenn til belgiere, italienere og spanjoler. Det var et mangfold som demonstrerte det brede nettverket vi har sammen.
Et av de viktigste nettverkene for oss her i Brussel er European Energy Research Alliance (EERA). Her er både SINTEF, NTNU og UiB medlemmer, sammen med rundt 250 andre organisasjoner fra 30 forskjellige land. Nils Røkke, Bærekraftsdirektør i SINTEF er styreformann i alliansen som har som formål å koordinere energiforskning for et lavkarbon-Europa.
Vi har også regelmessige møter med NorCore, et norsk kunnskapskontor i Brussel, sammen med NTNU, UiB og andre norske aktører som er tilstede i byen. Dette er en viktig samarbeidspartner for informasjonshenting og en viktig kontaktflate for de norske aktørene i Brussel som jobber innenfor forskning, innovasjon og utdanning.
Om forfatteren og livet som norsk praktikant
Nå har jeg vært praktikant på Brusselkontoret i ett semester, og miljøet blant de norske praktikantene i Brussel er veldig godt. Den norske ambassaden, delegasjonen til EU, regionskontorene, EØS og diverse organisasjoner og bedrifter har også studenter som jobber for dem, og det vil nok gjøre at mange opplever det som mindre ensomt og skummelt når man flytter til et annet land på egenhånd. I tillegg har jeg jobbet svært mye med de to andre praktikantene vi deler lokaler med, nemlig Turid og Siamak, som har jobbet for henholdsvis NTNU og UiB.
Kommentarer
Ingen kommentarer enda. Vær den første til å kommentere!