Gå til hovedinnhold

SINTEF-blogg Gå til forsiden

  • Energi
  • Hav
  • Digital
  • Helse
  • Industri
  • Klima og miljø
  • Bygg
  • Samfunn
Aktuelt
  • COP29
  • EN
  • NO
Energi

Brukermøte – hva er det?

Pausesamtaler
Pausene ble brukt til å få klarhet i detaljene i foredragene. Foto: Knut Skogstrand Gjerden
Forfattere
Mari Haugen
Forsker
Publisert: 19. mai 2017 | Sist redigert: 28. nov 2024
4 min. lesing
Kommentarer (0)

Etter snart seks måneder som ansatt i SINTEF Energi på faglaget produksjonsplanlegging, har jeg vært på mitt første brukermøte for produksjonsplanlegging.

Jeg skjønte fort at de brukerne som vi snakker om er svært aktive og engasjerte brukere av SINTEF Energi sine modeller for produksjonsplanlegging av vannkraft. Og det var mange av disse som hadde tatt seg tid til å komme på brukermøte og bidra til et vellykket og konstruktivt arrangement.

  • Les om Hydrotermiske energisystem og Multimarkedsplanlegging hos SINTEF Energi.
Knut Samdal og Michael Belsnes fra SINTEF Energi
Knut Samdal og Michael Belsnes fra SINTEF Energi ønsket deltakerne velkommen til brukermøte 2017. Foto: Knut Skogstrand Gjerden

Brukermøte for 19. gang

11. mai arrangerte faglaget for produksjonsplanlegging brukermøte for 19. gang. Dette har blitt en viktig arena for tilbakemeldinger, nettverksbygging og idéutvikling. Opplegget gikk over to dager, med deltakere fra over tjue ulike kunder og samarbeidspartnere.

Forskningsleder Knut Samdal ved avdeling Energisystemer åpnet brukermøte.

Knut oppfordret deltakerne til å være nysgjerrige, bygge nettverk og kose seg.

Programmet var derfor godt sammensatt med foredrag fra brukerne og fra SINTEF selv. Deltakere fra Lyse, Fortum, Hydro, Statkraft, Statnett, TrønderEnergi og Powel fikk dele sine erfaringer og tanker rundt bruk og utvikling av modellene og vannkraftens framtid, mens SINTEF fikk presentert forsknings- og utviklingsnyheter for sine modeller. I tillegg var det rikelig med pauser for lærerike samtaler og interessante diskusjoner.

Tilhørere
De mannlige deltakerne var i flertall og fulgte konsentrert med. Mon tro hva som fanger oppmerksomheten slik? Foto: Knut Skogstrand Gjerden
Ivar Døskeland fra Statnett innleder
Ivar Døskeland fra Statnett holdt et innlegg om hvordan de prøver å henge med i forhold til datamengdene som kreves i modellene. Sliter de med å få riktig pris? Foto: Knut Skogstrand Gjerden

Pausesamtaler
Pausene ble brukt til å få klarhet i detaljene i foredragene. Foto: Knut Skogstrand Gjerden

Hyggelig aften med fokus også på HMS

Brukermøtets første dag ble avrundet med en særdeles hyggelig aften. HMS er viktig for SINTEF, og ettersom Trondheim er en stor og uoversiktlig by, med noen kompliserte lyskryss, var lokalene for kveldens videre begivenheter strategisk plassert i forhold til hverandre. Faktisk trengte vi bare å gå rundt kvartalet for å finne fram, og man slapp å krysse en eneste vei.

Om du gikk til høyre eller venstre når du forlot konferansehotellet spilte heller ingen rolle. På Kieglekroa, Trondheims lengstlevende pub, var det god stemning med godt drikke og spill av Sjoelbak for de som ønsket det. Deretter bar det videre rundt hjørnet for en utsøkt 3-retters middag på Emilies Eld.

 

Deltakere
Her kan vi se at det også var kvinnelige deltakere tilstede! Med en deltakerandel på rundt 20 % er det absolutt plass til flere kvinner. Foto: Mari Haugen og Knut Skogstrand Gjerde

 

Nettverksbygging – en rød tråd

Nettverksbygging og samtaler mellom brukere og utviklere var en rød tråd gjennom hele brukermøtet. Da det var hotellrommangel i Trondheim by, så også noen en gyllen anledning til å dra nettverksbyggingen til et nytt nivå ved å tilby innlosjering hjemme hos seg. Kanskje neste brukermøte vil basere seg på dette som den primære overnattingsløsningen, da SINTEF Energi er svært opptatt av den gode relasjonen med kundene? Vi ses på jubileumsutgaven av brukermøte i 2019!

Pausesamtaler
Gjert H. Rosenlund fra SINTEF Energi koste seg, i likhet med undertegnede, på brukermøte. Han gleder seg allerede til å ønske velkommen til brukermøte om to år sammen med Linn Emelie Schäffer. Foto: Knut Skogstrand Gjerden

 Se filmsnutten vi laget som invitasjon til brukermøtet:

https://www.youtube.com/watch?v=7Csmb3BFvKE

Brukermøte er en møteplass mellom brukerne av verktøyene for kort- og langtids produksjonsplanlegging, prisprognoser og systemanalyse og forskerne hos SINTEF Energi.

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Vær den første til å kommentere!

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Mer om Energi

Hvordan kan energikartlegging bli en gullgruve for din bedrift?

Author Image
Author Image
Author Image
3 forfattere

Er straumnettet fullt og speler Gud med terningar?

Author Image
Author Image
Author Image
3 forfattere
Et koblingsanlegg består av en rekke enkeltkomponenter installert nørt hverandre og forbundet sammen med kobber eller aluminiumsledere. Forskjellige typer komponenter (effektbrytere, sikringer, lastbryter og skillebrytere) anvendes til å endre nettet og /eller koble bort feil. Koblingsanlegg for de høyeste spenningene (145-420kV) forbinder typisk 3-10 kraftlinjer og transformatorer. I Norge finnes det i dag noen hunder koblingsanlegg på disse spenningene. Slike anlegg kan være luftisolerte eller SF6-isolerte (SF6-anlegg). Brukergruppen har registrert 159 slike anlegg blant sine medlemmer. På bildene er det eksempler på to slike SF6-anlegg, hvor alle komponenter er innelukket i gassrom. Dette gjør at SF6-anlegg tar vesentlig mindre plass enn luftisolerte anlegg og egner seg på steder med begrenset plass, typisk i byer og tettsteder.

Gassregnskap 2024

Maren Istad
Maren Istad
Forsker

Teknologi for et bedre samfunn

  • Om denne bloggen
  • Slik skriver du en forskningsblogg
  • Tema og samlinger
  • Meld deg på nyhetsbrev
  • Podcast: Smart forklart
  • Forskningsnytt: Gemini.no
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram
Gå til SINTEF.no
SINTEF logo
© 2025 Stiftelsen SINTEF
Redaktører Personvern i SINTEF Pressekontakter Nettside av Headspin