CINELDI-Nyhetsbrev-Toppblokk
Nytt fra CINELDI, september 2023

CINELDI på Arendalsuka

Kraften til å elektrifisere - er strømnettet klart? Kan vi tillate oss å fortsatt være konservative i utbygging av nett? Eller må vi tenke nytt og kreativt på tvers av bransjer for å finne innovative løsninger på disse utfordringene?

Dette var spørsmålet som ble stilt på CINELDIs arrangement under Arendalsuka. Etter en introduksjon av senterdirektør Gerd Kjølle, gikk ordet til Tore Langset (NVE-RME) Beate Sander Krogstad (Statnett), Tore Morten Wetterhus (Glitre Nett) og Stein Øvstebø (Norsk Hydro).

Politikerpanelet besto av Marianne Sivertsen Næss (Ap), Kjell Ingolf Ropstad (KrF), Einar Wilhelmsen (MDG) og Ola Elvestuen (V).

Her kan du se opptak av debatten
Gruppebilde med PhD-kandidater fra ulike land

PhD-er spiller en viktig rolle i et stort forskningssenter

PhD-ene i CINELDI er en viktig brikke i hvordan vi skal få fram ny kunnskap og innovative løsninger. I juni fikk noen av CINELDIs PhD-er møte andre PhD-kandidater fra Europa og USA på en todagers workshop sammen med CINELDIs vitenskapelige komite.
Les mer

Hvordan kan AMS-data gi nye tall på tilknytningskapasiteten i nettet?

Bli med på webinar for å høre hvordan ny bruk av data fra AMS-målere kan gi bedre kunnskap om tilknytningskapasiteten i nettet.


Tid: 7. september kl 13.00-14.00
Les mer og påmelding

CINELDI-dagene 2023 - åpen dag 28. november

Sett av datoen 28.november til åpen dag. Denne dagen er åpen for alle som ønsker et innblikk i spennende prosjekter og resultater fra CINELDI. Denne dagen er også en møteplass for å diskutere muligheter og utfordringer for fremtidens strømnett.

Tema for dagen:
  • Store utfordringer i kraftnettet nå og fremover
  • Aktivering og realisering av fleksibilitet
  • Digitalisering for økt nettutnyttelse
  • Forsyningssikkerhet - muligheter og utfordringer
Påmelding åpner snart - følg med!
Bildet er fra CINELDI-dagene i fjor.

Ny metode for å planlegge utvidelse av strømnettet

EU-prosjektet FlexPlan er nå avsluttet. Her har flere av CINELDIs arbeidspakker vært involvert. FlexPlan har utviklet en ny metodikk for planlegging av utvidelse av transmisjons- og distribusjonsnettet. Metodikken vurderer bruk av fleksible ressurser, f.eks. energilagring og sluttbrukerfleksibilitet, som et alternativ til å bygge nye linjer og/eller komponenter.
Les mer

Security of supply in smart grids with interacting digital systems

We need appropriate methods to assess and reduce cyber security risks in cyber-physical electric power systems. The project InterSecure is a innovation project related to CINELDI, and has tested new methods to analyse these risks.
Read more
Send gjerne nyhetsbrevet videre.
Ønsker du å abonnere på nyhetsbrevet -
påmelding finner du på denne siden.
linkedin 
Bunnblokk-CINELDI-2023