CINELDI-Nyhetsbrev-Toppblokk
Kjære leser,

Velkommen til CINELDIs nyhetsbrev. Her vil vi presentere de siste aktivitetene i senteret og de nyeste bloggene vi har publisert.

Send gjerne nyhetsbrevet videre. Det er mulig å abonnere på nyhetsbrevet, påmelding finner du på denne siden. Ønsker du ikke å motta nyhetsbrev fra CINELDI fremover, er det mulig å melde seg av, se nederst i nyhetsbrevet.

Vi ønsker med dette alle en riktig god jul og et godt nytt år!

CINELDI-dagene 2018 var en suksess

CINELDI-dagene er en møteplass for partnerne i CINELDI og ble i år avholdt 23. -24. oktober. Over 60 personer fra konsortiet var samlet til to innholdsrike dager på Scandic Hell. … Read more
DSC_0486

CINELDI-prisen delt ut til et "nytt vernkonsept" - et pilotprosjekt av Hafslund nett

CINELDI-prisen ble delt ut for første gang under CINELDI-dagene 23.- 24. oktober. Prisen gikk til pilotprosjektet "Nytt vernkonsept" – et konsept foreslått av Hafslund Nett og som testes i det nasjonale smartgrid-laboratoriet ved …
Read more

Resultater fra CINELDI brukt i utvikling av styringssystem for lading av elbiler

Gjennom kontakt mellom CINELDI og en industriklynge for SMBer har forskningsresultater fra arbeidspakke 5 "Flexible resources in the power system" blitt formidlet og brukt i utvikling av et styringssystem for lading av mange elbiler innenfor et mindre geografisk område. Lading av mange elbiler innenfor et lite område kan gi svært høye effekter lokalt og i strømnettet. Beskrankninger som oppstår kan være aktuelle kurser, hovedsikringer eller manglende kapasitet i nærliggende transformator.

POWER SHARE er en løsning som er utviklet av ENOCO og NTE som gjør at effekt til lading kan reguleres dynamisk enten basert på en maksverdi for aktuelle kurser, eller dynamisk basert på inputsignaler som regulerer maksverdi for alle bilene som er koblet på. Systemet er installert og testet ut i et stort borettslag hvor det er planlagt 768 ladepunkter for Elbil i parkeringshus og på oppstillingsplasser. Løsningen gjør at man unngår dyre oppgraderinger av strømnettet i området.

Den publiserte ACOPF algoritmen: "THE PROPOSED MULTI-PERIOD ACOPF METHODOLOGY" – fra arbeidspakke 5 i CINELDI er inkorporert i Power Share for å utvikle styringsløsningen.

Månedens brukerpartner er Skagerak nett

Trykk på denne lenken for å se Eivind Gramme i Skagerak nett fortelle hvorfor de er med i CINELDI.
Skagerak_RGB_web

CINELDI-dagene 2019 blir 9.-10. april 2019

facebook twitter
CINELDI-Nyhetsbrev-Bunnblokk