CO2-håndtering Energieffektivisering Gassteknologi Subsea

Kronikk: Gjenvunnet kraft krymper utslipp

Artikkelen sto første gang på trykk i Dagens Næringsliv fredag 15. mai 2015.

Av Marit J. Mazzetti, forsker ved SINTEF Energi

Utslippet av klimagasser i EU skal ned med 40 prosent innen 2030. Norge har vedtatt å følge EU, men skal forhandle om hvor mye landet skal kutte hjemme eller ute i Europa. Det er bare 15 år til 2030. Innenfor en så kort tidshorisont forventer det internasjonale energibyrået (IEA) at omlag halvparten av kuttene tas gjennom energiøkonomisering. Mer effektiv energibruk er blant de klimatiltakene som ofte har størst virkning per brukte krone.

På sokkelen kan slike tiltak gi utslippsreduksjoner som monner i Norges klimaregnskap.

 

Her brukes energien effektivt allerede. Snorre B-plattformen og to andre norske offshore-installasjoner er utstyrt med kraftverk som slipper ut langt mindre CO2 enn tradisjonelle kraftanlegg på plattformdekk.
Her brukes energien effektivt allerede. Snorre B-plattformen og to andre norske offshore-installasjoner er utstyrt med kraftverk som slipper ut langt mindre CO2 enn tradisjonelle kraftanlegg på plattformdekk. Foto: Hydro/Statoil

 

Petroleumssektoren står for 26 prosent av de menneskeskapte klimagassutslippene fra Norge. Desto viktigere blir det å gjenvinne de store kraftmengdene som nå går tapt når plattformer forsynes med energi.

Les resten av kronikken på GEMINI.no

0 kommentarer på “Kronikk: Gjenvunnet kraft krymper utslipp

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *