CINELDI-Nyhetsbrev-Toppblokk
Nyhetsbrev fra CINELDI, oktober 2023

CINELDI-dagen 2023

Velkommen til CINELDI-dagen 28.november. Denne dagen er åpen for alle som er nysgjerrige på forskningen i CINELDI, og passer godt for ansatte i nettselskap, bransjeorganisasjoner, teknologiselskap og forskere.

På CINELDI-dagen i år vil vi presentere og diskutere nye forskningsresultater fra CINELDI. Vi vil også dele glimt fra pågående forskning og utvikling hos partnerne samt noen aktuelle gjester fra bransjen, under følgende overskrifter:
  • Store utfordringer i kraftnettet nå og fremover
  • Hva kan CINELDI bidra med for raskere nettilknytning?
  • Aktivering og realisering av fleksibilitet
  • Digitalisering for økt nettutnyttelse

Har du ikke meldt deg på enda? Meld deg på innen 14.11.2023

Gerd Kjølle

Vil at flere kvinner velger kraftbransjen

Gerd Kjølle er en kraftpioner med forsyningssikkerhet som spesialområde. Hun har fått æren av å skrive ett av kapitlene i den nye boken Women in Power. Og hun oppfordrer flere kvinner til å velge denne bransjen.
Les mer

Hurtigladestasjoner kan bygges raskere

Det er nødvendig for å få fortgang i elektrifiseringen av tungtransport, og det er mulig til tross for at strømnettet er fullt. Forskere i FuChar, som er et spin-off-prosjekt fra CINELDI, har tre råd.
Les kronikken

Ny delingsordning: Energisamfunn kan løse flere utfordringer i strømnettet

En ordning for energisamfunn kan også bidra til flere fordeler for nettkundene enn en ren delingsordning for solenergi, sier Henning Taxt og Magnus Askeland i FINE, som er et spin-off-prosjekt fra CINELDI.
Les mer

Hva skal solkraften fra naboen koste?

– Innad i lokale energisamfunn må prisen på strømmen som produseres lokalt, settes på en god måte. I tillegg til de som produserer og forbruker strøm, må også distribusjonsnettselskaper, innovative strømselskap og myndigheter på banen, sier SINTEF-forsker Sigurd Bjarghov.
Les mer om forskningsfunnet i FINE-prosjektet
Send gjerne nyhetsbrevet videre.
Ønsker du å abonnere på nyhetsbrevet -
påmelding finner du på denne siden.
linkedin 
Bunnblokk-CINELDI-2023