CINELDI-Nyhetsbrev-Toppblokk
Nytt fra CINELDI, april 2023

CINELDIs resultater er samlet i en kunnskapsbank

Deling av kunnskap er viktig for å oppnå et strømnett som er fleksibelt, intelligent, robust og kostnadseffektivt. CINELDI's forskningsresultater er nå presentert i en åpen kunnskapsbank på nettsiden.
Gå direkte til Kunnskapsbanken
Les mer om Kunnskapsbanken

CINELDIs årsrapport

Årsrapporten for 2022 er publisert. I den står noen av senterets høydepunkter innen forskning og aktiviteter i året som gikk.
Les årsrapporten

Workshop med partnerne

Rundt 60 personer deltok i en vellykket workshop 18. og 19. april. Innovasjon, resultater fra arbeidspakkene, forsyningssikkerhet og transisjonsstrategi var tema for de mange diskusjonene som foregikk rundt bordene disse to dagene.
Les mer

Workshop med NORCICS om cybersikkerhet

Sammen med SFI-en NORCICS holdt vi en workshop om cybersikkerhet i slutten av mars, der forskere fra begge sentrene presenterte funn og forskningsplaner.
Les mer

Bedre nettplanlegging med fleksibilitetsressurser

EU-prosjektet FlexPlan har utviklet et nytt planleggingsverktøy som vurderer bruk av energilagring (f.eks. batteri) og forbrukerfleksibilitet som alternativ eller supplement til nettutbygging. CINELDI har bidratt i dette arbeidet.
Les mer

Hjelper nettselskaper med å ta gode valg

FORSEL er et innovasjonsprosjekt for næringslivet (IPN) som skal hjelpe nettselskapene med å ta gode valg med tanke på fremtidig belastning i nettet, og dermed muliggjøre hurtigere og rimeligere elektrifisering med akseptabel risiko.
Les mer

Energikrisen i Europa og det norske kraftmarkedet

I for vår arrangerte CINELDI en workshopserie sammen med andre FME-sentre, NTVA og DNVA. Bakgrunnen for workshopene var en lengre periode med svært høye energipriser i Europa, som forplantet seg til høye strømpriser i Norge og store prisforskjeller mellom regioner. Konklusjonene fra workshopene er nå oppsummert i en rapport.
Les rapporten

Med disse grepene blir det lettere å innlemme solkraft i energisystemet

Vi trenger kraften solceller produserer for å nå klimamålene, men solkraften må inkluderes på en smart og rettferdig måte. Da må vi ha vi gode reguleringer, skriver forskere i ett av CINELDIs samarbeidsprosjekter i denne kronikken.
Les kronikken

Kommende arrangement

Det er en stund til, men hold av datoen 28. november for åpen dag under CINELDI-dagene 2023.

Følg oss på LinkedIn

Følg oss gjerne på LinkedIn for å få nyheter fra oss jevnlig.
Send gjerne nyhetsbrevet videre.
Ønsker du å abonnere på nyhetsbrevet -
påmelding finner du på denne siden.
linkedin 
Bunnblokk-CINELDI-2023