CINELDI-Nyhetsbrev-Toppblokk

Slik skal vi ivareta cybersikkerhet også når strømnettet digitaliseres

Strømnettet gjennomgår – som tilsynelatende alt i samfunnet – en digital transformasjon. Et av målene for digitaliseringen er et intelligent, robust og kostnadseffektivt strømnett. Men digitaliseringen endrer også risikobildet. Les hele saken her.
Slik skal vi ivareta cybersikkerhet også når strømnettet digitaliseres

Disse studentene gjør livet surt for hackerne

De to masterstudentene ved NTNU er i gang med å utvikle en treningssimulator slik at ansatte i elkraftbransjen kan øve seg på å håndtere angrep fra hackere.

Les hele saken her.

  Strømnettet: En treningsssimulator kan gjøre at bransjen kan øve på rutiner, protokoller og bli teknisk dyktige til å oppdage angrep som er i gang, forteller Bjørn Olav Gjørven og Alexander H. Bakken.

  Det fleksible mennesket 2.0: Om sosiale relasjoner i fremtidens digitale elektrisitetssystem

  Digitaliseringen av strømnettet kan i sin ytterste konsekvens transformere vanlige hjem til et tidsmarked hvor den sentrale tjenesten er salg av ikke-forbruk av strøm, dominert av kraftsystemets behov. Dette vil følgelig påvirke og begrense hvordan mennesker lever sine hverdagsliv.

  Les hele saken her.

  Salg-av-strøm

  CINELDI skal samarbeide med SFI NORCICS - Norsk senter for cybersikkerhet

  Cyber-security
  SFI NORCICS (som ledes av NTNU) skal bidra til å gjøre Norge til det mest sikre, digitaliserte landet i verden. NORCICS vil forbedre motstandsdyktigheten og øke cybersikkerheten innen områder hvor det er helt avgjørende at samfunnet er beskyttet, som for eksempel:
  • nasjonal sikkerhet
  • finanssektoren
  • helsesektoren
  • industriproduksjonen vår
  • produksjon og leveranse av energi
  • samferdselssektoren med flere

  NTVAs ærespris til Gerd Kjølle

  Norges Tekniske Vitenskapsakademi tildeler akademiets ærespris for 2019 til sjefforsker i SINTEF og professor Gerd Kjølle for hennes bidrag innen forsyningssikkerhet og pålitelighet i elkraftnettet.

  «Gerd Kjølle har flyttet den internasjonale forskningsfronten innen forsyningssikkerheten i strømnettet. Kunnskapen hun har produsert har skapt betydelige verdier for norsk næringsliv og samfunnet forøvrig,» skriver priskomiteen i sin innstilling.
  Les mer på NTVAs nettside
  Gerd Kjølle, Sjefforsker i SINTEF Energi, får NTVAs ærespris tildelt av Torbjør Digernes, President i NTVA
  Gerd Kjølle, Sjefforsker i SINTEF Energi og senterleder i CINELDI, får NTVAs ærespris tildelt av Torbjørn Digernes, President i NTVA.
  Send gjerne nyhetsbrevet videre.
  Ønsker du å abonnere på nyhetsbrevet -
  påmelding finner du på denne siden.
  facebook twitter 
  CINELDI-Nyhetsbrev-Bunnblokk