CINELDI-Nyhetsbrev-Toppblokk
Hei alle sammen.

Dere er mange som er involvert i CINELDI på ett eller annet vis. Jeg vil derfor informere om hvordan koronaviruset påvirker forskning og øvrig aktivitet i CINELDI. Samtidig vil jeg benytte anledningen til å ønske alle lykke til med viktig arbeid i å bidra til at CINELDI og alle partnere leverer gode resultater i en krevende periode!

CINELDI jobber etter prinsippet om å bidra til å redusere smittespredning og samtidig opprettholde normal drift, i henhold til SINTEFs-, NTNUs- og myndighetenes retningslinjer. Vi opprettholder derfor foreløpig all forskningsaktivitet som planlagt.

Det vil bli vurdert om labaktivitet kan foregå som planlagt, med basis i risikovurderinger. CINELDI har mange pilotprosjekter i gang eller som planlegges å starte opp i år. Prosjektene involverer mange parter, og det vil derfor ta noe tid å få kartlagt om og i hvilken grad situasjonen påvirker denne aktiviteten.

Vi jobber for å opprettholde kontakt og få til samhandling og involvering via digitale møteplasser.

Om du har noen spørsmål, er det bare å ta kontakt på cineldi@sintef.no.

CINELDI Conference 2020 og CINEDI partnerdag avlyst

Vi er dessverre nødt til å avlyse CINELDI Conference 2020 (21 april) og CINELDI Partnerdag (22 april).

Vi jobber med å planlegge et online event til høsten, og mer informasjon kommer etterhvert.

De som har betalt påmeldingsavgift vil motta en kredittnota.
Videre kan jeg anbefale alle å lese vårt siste blogginnlegg på SINTEF bloggen: Det fleksible mennesket 2.0: Om sosiale relasjoner i fremtidens digitale elektrisitetssystem. Dere finner lenke til innlegget nederst i dette nyhetsbrevet.

Også blogginnlegget Demoer og kunnskap som gjør det lettere å integrere batterisystem i distribusjonsnettet fra IntegER-prosjektet kan være interessant for dere som følger CINELDI.

Dere kan også glede dere til den rykende ferske årsrapporten vår som kommer om to uker. Der vil dere finne de viktigste resultatene og mest spennende historiene fra i fjor.

Igjen, takk for innsatsen så langt og lykke til videre!

Mvh
Gerd Kjølle, Senterleder.

Det fleksible mennesket 2.0: Om sosiale relasjoner i fremtidens digitale elektrisitetssystem

Det fleksible mennesket 2.0: Om sosiale relasjoner i fremtidens digitale elektrisitetssystem
Elektrifiseringens potensielle bakside Digitaliseringen av strømnettet kan i sin ytterste konsekvens transformere vanlige hjem til et tidsmarked hvor den sentrale tjenesten er salg av ikke-forbruk av strøm, dominert av kraftsystemets behov. Dette vil følgelig påvirke og begrense hvordan mennesker lever sine hverdagsliv. Med tanke på at ressurser er ujevnt fordelt i befolkningen vil det ikke være tilfeldig hvem som har …
Read more

Demoer og kunnskap som gjør det lettere å integrere batterisystem i distribusjonsnettet

Demoer og kunnskap som gjør det lettere å integrere batterisystem i distribusjonsnettet
Medforfatter: Kjersti Berg, SINTEF Energi Batterisystem kan være til nytte for flere aktører og har forskjellige bruksområder. Ettersom kostnadene for batterisystem fortsetter å falle, blir de mer aktuelle for både nettselskap og sluttbrukere. I Norge har vi begrenset med kunnskap om planlegging og drift av batterisystem, særlig med tanke på hvilken nytte de kan ha for nettselskap. I IntegER-prosjektet utføres …
Read more
Send gjerne nyhetsbrevet videre. Det er mulig å abonnere på nyhetsbrevet, påmelding finner du på denne siden.
facebook twitter 
CINELDI-Nyhetsbrev-Bunnblokk