CINELDI-Nyhetsbrev-Toppblokk

Høster fruktene av hardt arbeid

Det har gått fire år siden de første CINELDI-frøene ble sådd. CINELDI har siden vokst seg til å bli ett av verdens største forskningssentere på smarte nett (smart grid). Nå er de fire første av 8 planlagte år alt ferdig. Senteret er bare halvveis, men vi kan takket være dedikert og målrettet arbeid fra både brukerpartnere og forskere se tilbake på mange gode resultater.

CINELDI-ill-fra-SmartGridLab

Knowledge is a dish best shared

Å skape ny kunnskap teknologi og innovasjon står i sentrum av CINELDIs arbeid. Men det er også kjernen i andre forskningsprosjekter. Så hva er det som er så spesielt med CINELDI? Vi spurte noen av partnerne.

Les saken her.

Vi lanserer vår egen podcast-serie!


I 2020 har CINELDI vektlagt fleksibilitet i nettet som et felles tema på tvers. Dette arbeidet vil fortsette inn i 2021. Vi er stolte av å lansere den første av fire episoder i vår egen podcastserie om akkurat fleksibilitet i nettet!

I den første episoden ser vi nærmere på hva fleksibilitet er, og hvordan CINELDI flytter forskningsfronten på området fremover.

Lytt til episoden her, eller der du lytter til podcast.

En stor takk til alle som har bidratt!

Vi ønsker Nodes og Prediktor velkommen til CINELDI

Høsten 2020 er det kommet med to nye partnere i CINELDI.

Nodes AS ble med som partner fra 10. august. Nodes deltar med en markedsplattform som muliggjør kjøp og salg av fleksibilitet for å løse ulike utfordringer i nettet. I 2020 ble det etablert pilotprosjekt hos Haugaland Kraft Nett og SFE Nett/Linja for uttestingen av denne markedsplattformen. Dette er mer beskrevet i bloggen "Tester handel med fleksibilitet".

Prediktor ble med som partner fra 10. november. Prediktor utvikler og leverer datasystemer for prosessovervåking og optimalisering av drift. Prediktor vil stille sine programvareprodukter for elkraftproduksjon i mikrogrids til disposisjon for CINELDI og Smartgrid-lab. Du kan høre CEO Espen Krogh fortelle om Prediktor i denne nye podcasten: Mer solenergi med bedre oversikt - Podcast fra Solenergiklyngen.

Velkommen
Feel free to forward this newsletter.
Want to subscribe? Follow this link!
facebook twitter 
CINELDI-Nyhetsbrev-Bunnblokk